*Nettavisen* Sport.

Rushfeldt: - Fortsatt tvilsom

Sigurd Rushfeldt håper at han kan rekke storkampen mot Rosenborg. Men spissen er fremdeles ikke friskmeldt.

13.04.07 11:27

«Målmaskinen» Rushfeldt har slitt med en lei strekkskade de siste to ukene og måtte se sesongpremieren mot Vålerenga forrige helg fra tribunen.

- Avgjøres på lørdag
Veteranen innrømmer at det er høyst usikkert om han kan være tilbake fra start i søndagens storkamp mot Rosenborg på Lerkendal.

- Det blir ikke klart før i etter treningen i morgen om jeg kan spille. Jeg er fortsatt tvilsom. Jeg har ikke fått trent hele uken og må gjennomføre gode treninger fredag og lørdag for å være aktuell, sier Sigurd Rushfeldt til Nettavisen.

Tromsø-spissen har en imponerende fortid på nettopp Lerkendal. Rushfeldt scoret 81 mål på 84 kamper i løpet av sin periode i Rosenborg.

For moderklubben Tromsø står han bokført med 56 mål på 108 kamper. Totalt har «Rush» scoret 137 mål i Norges øverste serie.

- Det blir veldig spesielt å møte Rosenborg igjen, om jeg kan spille kampen. Jeg har veldig mange gode minner fra Rosenborg, og fremdeles flere gode kompiser, forteller han.

- Må skape sjanser
Rushfeldt er fullstendig klar over at en knalltøff oppgave venter foran et utsolgt Lerkendal.

- Vi møter kanskje Norges beste lag på bortebane. Det blir veldig tøft. Men vi har spilt godt mot Rosenborg tidligere, og tapte jo kampen 2-1 på overtid. Jeg føler egentlig vi har spilt ganske jevnt med Rosenborg de siste årene, poengterer den tidligere Austria Wien-angriperen.

Han sier at publikum ikke kan vente seg et «ultradefensivt» Tromsø-mannskap i Trondheim.

- Vi må spille vårt spill. Jeg tror det blir veldig vanskelig om vi kun satser på å forsvare oss og på kontringer på Lerkendal. Vi må skape sjanser og score mål, det er den beste oppskriften, fastslår han.

- Ser veldig bra ut
Fjorårets bronsevinner Vålerenga ble fortjent slått 1-0 på Alfheim forrige helg. Nordlendingene imponerte også i perioder stort i vinterens oppkjøringskamper.

Rushfeldt tror Tromsø går en god sesong i møte.

- Jeg synes det ser veldig bra ut. Vi har fått en del nye og spennende forsterkninger som har gjort det bra. Klarer vi å heve borteformen kan det gå veldig bra. For det var først og fremst på bortebane vi var veldig dårlige i fjor, mener Rushfeldt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.