Russerne straffet Solbakkens menn

Foto: AP/Scanpix

FC København ga Rubin Kazan den muligheten det trengte.

25.11.10 08:11

RUBIN KAZAN - FC KØBENHAVN 1-0:

Før møtet med Ståle Solbakken og FC København hadde russiske Rubin Kazan scoret ett mål så langt i årets Mesterliga.

På straffespark.

Og på overtid i første omgang av oppgjøret mot danskene på Tsentranyi Stadion fikk russerne sjansen fra krittmerket igjen.

Klabb og babb
Bebars Natcho slo et frispark inn i feltet, og etter litt klabb og babb dømte dommer Martin Atkinson på straffe til hjemmelaget.

Den muligheten tok Christian Noboa godt vare på og fra 11 meter banket han ballen opp i nettaket bak FCKs Johan Wiland.

Utover scoringen på overtid var første omgang i Russland en småkjedelig affære. Vertene hadde et lite overtak mot danskene, men ingen av de to lagene spilte seg til noen store målsjanser.

Heller ikke andre omgangen ble det helt store, og Rubin så en periode ut til å ha et klart overtak, men mot slutten våknet FCK.

Traff tverrliggeren
Etter 77 minutter fikk Ståle Solbakkens menn sin største sjanse i kampen. Dame N'Doye og Jesper Grønkjær kombinerte fint før førstnevnte fikk dratt seg fri og fyrte av - i tverrliggeren.

Men til tross for at jakten på det viktige utligningsmålet nå var i gang, maktet aldri laget fra den danske hovedstaden å få hull på byllen mot slutten av kampen. Nærmest var Kenneth Zahore som tok ned et langt oppspill inne i boksen, men klarte ikke å sette ballen forbi keeper Sergey Ryzhikov. Dermed ble det FCK-tap.

Dette betyr at gruppe D igjen er helt åpen. København ville ha vært klare for sluttspillet med seier over Rubin, men bør nå helst slå greske Panathinaikos hjemme i Parken i siste gruppekamp.

Barcelona møter nettopp grekerne senere onsdag, og med seier vil katalanerne være videre fra gruppen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag