*Nettavisen* Sport.

Russisk klubb straffet i rasismesak

RASISMESTRAFFET: CSKA Moskva må spille sine tre neste hjemmekamper i europeriske turneringer bak lukkede dører. Foto: Alessandro Bianchi (Reuters / NTB scanpix)

Må spille Champions League-kamper bak lukkede dører.

CSKA Moskva må spille sine tre neste hjemmekamper i europacupene i fotball bak lukkede dører. Det er prisen russerne må betale for rasistiske tilrop fra klubbens supportere.

I tillegg nektes CSKA å selge billetter til lagets bortekamper fram til og med neste års gruppespill i mesterligaen. Hovedstadsklubben er også ilagt en bot på 1,6 millioner kroner.

Det var kontroll- og disiplinærutvalget i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som tok beslutningen under et møte fredag.

Bakgrunnen for straffen er rasistisk oppførsel blant CSKA-fansen i bortemøtet med Roma i mesterligaen 17. september. De russiske supporterne er også blitt funnet skyldige i bruk av pyroteknikk (fyrverkeri).

Det er ikke første gang CSKA Moskva får svi for rasisme blant lagets tilhengere. I fjor ble Manchester City-stjernen Yaya Touré utsatt for rasistiske tilrop. Det førte til at klubben måtte stenge en tribune.

CSKAs mesterligakamp mot Bayern München tirsdag ble spilt for tomme tribuner som følge av en lignende sak under en gruppespillkamp mot tsjekkiske Viktoria Plzen forrige sesong. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag