RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ruud scoret to for OB

Foto: Anders Brohus (AP)
Sist oppdatert:
Nordmannen ga Kjetil Wæhler og Aalborg skikkelig snødynk.

OB, med Espen Ruud og Atle Roar Håland med fra start, ledet 1-0 over Kjetil Wæhlers Aalborg etter 45 spilte minutter av eliteseriekampen mellom de to lagene på lørdag.

Så startet desembersnøen å falle over Odense, og kanskje var det kuldesjokket som frøs gjestene fra Nordjylland fullstendig til is.

I andre omgang var nemlig Aalborg knapt nok til stede i kampen, og lot vertene leke seg gjennom hele omgangen.

Målrush
Allerede fire minutter ut i omgangen la Hans Henrik Andreasen på til 2-0, etter at Peter Utaka hadde gitt hjemmelaget føringen midtveis i første omgang. Samme Utaka la på til 3-0 kort tid senere, mens Espen Ruud presenterte seg for alvor etter en times spill.

Den tidligere Odd-spilleren, som for dagen var å finne på høyrekanten, la på til 4-0, før han lot Henrik Toft få sette inn kampens femte mål bare to minutter senere.

Kvarteret før full tid fikk Ruud æren av å sette punktum med sin 6-0-scoring, noe som helt sikkert varmet OB-fansen i vinterværet på Fyn.

Kampen var for øvrig legenden Thomas Helvegs avskjed med dansk fotball.

Verdig punktum
Helveg debuterte for klubben helt tilbake i 1989, før karrieren fortsatte i Udinese, Milan, Inter, Norwich og Borussia Mönchengladbach. I løpet av karrieren rakk han å få med seg både Serie A-tittel og Champions League-seier med Milan, og ble også kåret til årets danske spiller i 1994.

I 2007 vendte Helveg tilbake til OB, men har de siste par sesongene måttet se at nettopp Espen Ruud har truet ham i posisjonen som høyreback.

Lørdag fikk han imidlertid spille hele kampen, og var også nest sist på ballen på Andreasens 2-0-scoring.

Med 6-0-seieren over Aalborg tar OB grep om andreplassen i den danske eliteserien, tre poeng foran Midtjylland og Brøndby, men med en kamp mer spilt.

Aalborg på sin side, som vant Superligaen så sent som i 2008, ligger helt på bunnen på tabellen.

København er suverene i toppen av tabellen, med hele 19 poeng ned til OB på andreplass.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere