Gå til sidens hovedinnhold

Ruuds fantastiske utlikning

Han var lenge usynlig, men plutselig dukket Ruud van Nistelrooy opp og utliknet mot Tyskland med et fantastisk krumspring.

TYSKLAND - NEDERLAND 1-1: Etter å ha stanget mot det tyske laget i 81 minutter, var det Manchester United-spilleren som klarte å lure ballen bak Oliver Kahn. På Andy van der Meydes innlegg la van Nistelrooy seg horisontalt bakover (se bildet). Stopper Christan Vörns ble da liggende bak superspissen som fikk sparket ballen i mål. van Nistelrooy viste igjen at han er livsfarlig foran kassa.

Kampfakta og spillerbørs

- Fortjente målet
- Vi fortjente målet. Du får ikke så mange sjanser mot Tyskland, men vi fortsatte å slåss og fortjente poenget, sa van Nistelrooy til AFP etter kampen.

- Vi avsluttet kampen på en god måte og fikk mest ut av den, fordi tap ville vært katastrofalt, fortsatte han.

Trener Dick Advocaat var naturlig nok også fonøyd med nettkjenningen:

- Det var en flott goal av Ruud etter at han hadde misset på noen halvsjanser tidligere i kampen, uttalte han.


Omstendelige
Nederland spilte nemlig ikke spesielt overbevisende i store deler av kampen. De oransjekledde er kjent for å være ballbesittende. Slik var de også i tirsdagens kamp. Teknikken og kreativiteten som nederlenderne er berømte for resulterte likevel i få sjanser - særlig i første omgang. Laget var altfor omstendelige og fantasiløse i angrepsspillet. Det ble spilt for mye på tvers og frem og tilbake - noe som resulterte i en altfor stillestående fremdrift.Trener Advoocar var da heller ikke fornøyd:

- I begynnelsen spilte vi med for liten risiko. De gjorde ikke som de hadde fått beskjed om. I pausen sa jeg at de måtte flytte opp bedre, sa han til NTB-AFP.

Det bedret seg utover i annen omgang - godt hjulpet av viktige innhoppere somPierre van Hooijdonk - men det tok tid. Det var først i det 73. minutt at Oliver Kahn - som fylte 35 år tirsdag - faktisk måtte slenge seg for å redde et skudd. Marc Overmars skjøt fra 16-17 meter, og Kahn kastet seg for å avverge skuddet.

Bitre tyskere
Tyskland er kjent for å være gode i mesterskap, og «det tyske maskineriet» blir nok å regne med også i dette sluttspillet. Rudi Völlers mannskap hadde kontroll på det nederlandske laget i størsteparten av kampen. Det var bare mot slutten det glapp.Tyskerne fanget rimelig enkelt opp det nederlandske spillet. Kahn og co. spilte fornuftig og forsiktig - noe som i sin tur ga sjanser.


Tyskland fikk da også muligheten etter en halvtime i første omgang. Torsten Frings frispark fra venstrekanten var tiltenkt et tysk hode. Men ingen klarte å få tak i ballen - inkludert Edwin van der Saar i det nederlandske buret. Dermed gikk innlegget rett i mål. At nederlenderne ikke fikk avverget scoringen, må anses som en tabbe. Ufortjent var imidlertid ikke ledelsen, fordi tyskerne var nære ved å ta føringen noen minutter tidligere. Christian Wörns headet en corner i bakken fra fem meter, men ballen spratt imidlertid over.

Etter oppgjøret var tyskerne noe nedfor. Dietmar Hamann sa det på denne måten:

- Jeg synes vi burde ha vunnet. Vi var det beste laget. Vi kan si at vi var uheldige, uttalte han ifølge BBC.

Også trener Rudi Völler delte dette synspunktet:

- Vi spilte bra i første omgang og fortjente å lede 1-0, men vi var for defensive i den andre. Vi tapte ingenting, men vi vant ikke noe heller, uttalte en oppgitt Rudi Völler overfor AFP.

Siden det var litt «utysk» å ikke ro seieren i hele i land, er trolig en del tilhengere også skuffet etter tirsdagens uavgjorte resultat.

Nederland og Tyskland ligger på andre- og tredjeplass i gruppe D, etter at Tsjekkia slo Latvia tidligere samme kveld. I neste kamp skal Nederland opp mot Tsjekkia, mens Tyskland skal opp mot Latvia. Matchene spilles 19.juni.Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut