*Nettavisen* Sport.

Rydd plass i premieskapet, Liverpool!

Foto: Getty Images / All Over Press

Liverpool slo Manchester City og sikret seg plass i ligacupfinalen.

25.01.12 22:46

LIVERPOOL - MAN CITY 2-2
(3-2 sammenlagt):

Onsdag var det klart for en skikkelig godbit i den engelske ligacupen.

Liverpool tok imot Manchester City til semifinale, og rødtrøyene hadde et godt utgangspunkt etter å ha vunnet det første oppgjøret 1-0.

Fartsfylt åpning
Det var også hjemmelaget som fikk den første store muligheten. Etter fem minutter fikk José Enrique ballen rett i fanget fem meter unna mål, men spanjolen ble hindret scoring av en nydelig redning fra Joe Hart.

City slet med å skape sjanser i førsteomgang, men de lyseblå ble sannsynligvis snytt for et straffespark etter et kvarters spill. Edin Dzeko gikk ned i feltet etter et spark av Charlie Adam, men dommer Phil Dowd holdt fløyta langt unna munnen.

Etter en halvtimes spill skulle City få utteling, denne gang uten dommerhjelp. Nigel de Jong fikk ballen på langt hold, men valgte å fyre av et skudd. Fra 20 meter fløy ballen rett inn i krysset bak en sjanseløs Pepe Reina i Liverpool-målet.

En vakker scoring fra nederlenderen, som ikke er vant med å score altfor mange mål.

Straffe?
Liverpool, som var første omgangs klart beste lag, slo tilbake rett før pause. Dommer Phil Dowd var ikke i tvil da Micah Richards blokkerte et skudd fra Daniel Agger med armene, og pekte på straffemerket.

Det er nok uenigheter om Dowd gjorde riktig, men Richards var utvilsomt borti ballen med hånda.

Straffe eller ikke straffe, Steven Gerrard var sikker fra straffemerket, og Liverpool-kapteinen utlignet til 1-1. Det sto seg også til pause.

City-sjef Roberto Mancini satset friskt i pausen, og byttet ut forsvarsspiller Stefan Savic med Sergio Agüero.

Likevel var det Liverpool som fortsatte presset mot City-målet. Joe Hart gjorde flere fine redninger i løpet av andre omgangs ti første minutter, og Liverpool burde ha gått opp i ledelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Dzeko økte
I stedet var det City som skulle få den neste scoringen.

Aleksandar Kolarov fikk ballen på venstekanten og slo et fantastisk innlegg inn i boksen. På bakerste stolpe lurte Edin Dzeko, og bosnieren hadde få problemer med å sette ballen i mål. Dermed gikk City opp i ledelsen 2-1.

Men Liverpool hadde ikke tenkt til å la kampen gå til ekstraomganger. Tidligere City-spiller Craig Bellamy hadde nemlig lyst til å vise gamleklubben at han fortsatt er i stand til å utrette ting på en fotballbane.

Angriperen spilte vegg med Glen Johnson, og var plutselig alene med Joe Hart. Der var han iskald, og bredsidet inn utligningsmålet med venstrebeinet. Flott gjort av Liverpool-spissen.

City presset på for en scoring mot slutten, men hjemmelaget kjempet som løver og sto imot.

Lukter trofé
Flere mål ble det ikke, og Liverpool kunne juble for en fortjent billett til ligacupfinalen.

Liverpool har ikke vunnet en eneste tittel siden 2006, men nå har klubben en unik mulighet til å skaffe et nytt trofé til premieskapet.

Nå venter championshiplaget Cardiff på Wembley 26. februar. En større mulighet til å skaffe seg et trofé i engelsk fotball får man ikke.

Hva synes du om kampen? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.