Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryggplaget Hareide reiser hjem

MÅTTE AVBRYTE TRENINGSLEIR: Danmark-sjef Åge Hareide.
MÅTTE AVBRYTE TRENINGSLEIR: Danmark-sjef Åge Hareide. Foto: Björn Larsson Rosvall/tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Åge Hareides ryggplager er så store at assistent Jon Dahl Tomasson ledet Danmark i torsdagens treningsoppgjør som Sverige avgjorde med kampens siste spark.

I februar skulle han reise rundt og besøke alle A-landslagsspillerne i sine utenlandske klubber, men det prosjektet er nå utsatt.

- Jeg kan ikke reise slik det er nå. Smertene er ulidelige, og jeg har et fullstendig lammet bein. I flyet til Abu Dhabi greide jeg ikke å bevege beinet, og smertene skjøt fra ryggen mot beinet, sier han til dansk TV2.

Hans assistent Jon Dahl Tomasson måtte lede Danmark i torsdagens treningsoppgjør som Sverige avgjorde med kampens siste spark.

Jordan Larsson, sønn av tidligere storspiller Henke, sendte i vei et skudd i tredje tilleggsminutt. Det traff tverrliggeren, og Gustaf Nilsson rakk returen før keeper Frederik Rønnow. Dermed ble det 1-0.

Skiuhell

Hareide falt på ski i romjula og har klaget over store smerter siden. Likevel dro han til Abu Dhabi med et kombinert U21- og ligalandslag.

Før kampen mot Sverige slet han seg opp på tribunen, mens han overlot til Tomasson å lede det danske laget fra benken. Ifølge dansk TV2 kommer han lørdag til å reise hjem til Norge for å få behandling.

- Jeg håper å unngå operasjon, sier Hareide, som iallfall er glad for at uhellet skjedde i god tid før VM-sluttspillet.

Han hadde gledet seg til å besøke landslagets utenlandsproffer.

- Vi skal ha samtaler med hver enkelt spiller og med deres klubbtrenere slik at vi har best mulig overblikk før uttaket, sier han.

- Vi vil også vise dem ting fra landskampene, både positive klipp og ting som kan forbedres eller korrigeres.

Svensk seier

Et dansk lag med Rosenborg-spiller Mike Jensen på midtbanen hadde overtaket før pause, mens Sverige var best i annen omgang. Sveriges landslagssjef Janne Andersson lot alle de 11 som startet i 1-1-kampen mot Estland søndag begynne på benken torsdag.

Innbytter Jordan Larsson hadde den første store sjansen i det 66. minutt, men Kian Hansen reddet på streken. Det så ut til å ende 0-0, men på overtid samarbeidet Larsson og Gustafsson om vinnermålet.

Hareides ryggproblemer fører til at han reiser hjem før oppholdet avsluttes med kamp mot Jordan mandag.

Norge er for øvrig det eneste nordiske landslaget som ikke er tur med et ligalandslag i januar. Island vant torsdag 6-0 borte mot Indonesia, mens Finland slo Jordan 2-1 i Abu Dhabi.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!