Ryker Englands VM-håp her?

Foto: Scanpix/Reuters

Fotballsupportere stormet banen i storkamp, dagen før Englands VM-skjebne avgjøres.

02.12.10 11:04

BIRMINGHAM-ASTON VILLA 2-1: Nikola Zigic kriget inn vinnermålet mot naborival Aston Villa da seks minutter gjensto, og sikret Birmingham en plass i semifinalen av ligacupen.

En herlig opptur for et Birmingham-lag som har bare hadde en seier på sine siste syv kamper, men det var ikke resultatet som opptok folk etter kampen.

Flere hundre Birmingham-supportere stormet banen etter kampen, og løp mot Aston Villa-supporterne.

Seter ble ødelagt og slengt inn på banen, raketter ble skutt opp, fakler kastet og det ble kraftige sammenstøt mellom politi og «supportere».

- Tilbake i mørketida
Og det dagen før England håper å sikre seg Fotball-VM i 2018.

- Det var som å komme tilbake til den mørke middelalderen, sa en oppgitt Alex McLeish til BBC etter kampen.

Verken han eller Villas assistenttrener Gary McAllister tror onsdagens stygge scener vil påvirke VM-avgjørelsen, men timer før FIFA-avgjørelsen tas i Zürich skjelver balløya.

Det engelske fotballforbundet har allerede lovet at de vil nedsette en kommisjon for å finne ut hva som gikk galt onsdag kveld. Mye, skal man tro Aston Villa-supporterne.

- Birmingham-supportere satt over Villa-supporterne. Min 11 år gamle sønn ble spyttet på gjentatte ganger, uten at noen grep inn, sa en provosert Villa-supporter til engelske Radio 5 etter kampen, melder The Guardian.

Ifølge den engelske avisen The Telegraph ble 14 personer tatt til sykehus etter opptøyene på St Andrew’s, to av dem politifolk. I tillegg skal to hunder ha blitt skadet i tumultene. Fem arrestasjoner ble gjort, og flere ventes. Politiet oppfordrer folk til å melde seg selv.

- Dette må ha vært veldig skremmende for de fleste fotballsupporterne som var på kampen, og som ikke lagde problemer, sier overbetjent Steve Graham.

- Dessverre brukte en synlig minoritet kveldskampen som unnskyldning for å lage bråk. Jeg er sikker på at fotballsupportere over det ganske land vil fordømme deres handlinger, fortsetter Graham.

Ville flytte kampdagen
Ifølge avisa var politiet så red for bråk under oppgjøret at de i forkant hadde bedt om at kampen ble flyttet til en annen dag, slik at oppgjøret ikke ville skade Englands VM-sjanser. I de siste årene har nabooppgjøret mellom de to Birmingham-lagene stadig oftere vært skjemmet av tribunebråk.

Hendelsene kommer på verst mulig tidspunkt for England.

Tidligere i uka viste BBC en dokumentar hvor flere FIFA-medlemmer beskyldes for korrupsjon.

Her ser du video av opptøyene:

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.