RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryker ny spiss for Rekdal?

Foto: Dag Langerød (Mediehuset Nettavisen)
Aalesund-treneren vil ha enda en spiss, men må jobbe for å få det.

LA MANGA (Nettavisen): Midtbanespiller Jason Morrison og spiss Solomon Okoronkwo gjennomførte søndag sin første treningsøkt med Aalesund etter at de skrev under.

Kjetil Rekdal er imidlertid ikke ferdighandlet.

Han vil ha mer.

Det var nemlig allerede bestemt at klubben skulle hente en spiss før Tor Hogne Aarøy forsvant til Japan. Det betyr at Rekdal trenger to spisser. Det er kun kommet én. Men etter det Nettavisen erfarer må Rekdal gjøre en solid jobb opp mot styret for å overbevise dem om at en ny spiss er nødvendig.

- Galskap uten ny spiss
Det bekrefter langt på vei også Aalesund-treneren.

- Styret vet hva jeg mener. At vi trenger to spisser inn har jeg sagt fra dag én etter at vi åpnet for at Tor Hogne skulle gå. Det ville være galskap å gå inn i Tippeliga-sesongen med én ren spiss. Denne investeringen er vi nødt til å ta, sier han.

- Hvor sikker er du på at det går i orden?

- Vi har ikke råd til en timillionersspiss. Det forstår jeg også. Vi trenger én som ikke koster altfor mye. Så er det opp til meg og Henrik Hoff å finne den spissen som er betalelig for Aalesund, uansett om han koster én eller 50 kroner.

- Det betyr at dere kan ende uten en spiss også?

- Ja. Vi henter jo ikke en spiss oppi skogen her, heller, én som ikke er god nok. Hvis vi ikke finner en som passer i profilen vi ønsker, så får vi se om det er mulighet til å omskolere noen også. Vi har jo noen unggutter som også kan spille spiss. Men man kan ikke tro at vi kan hevde oss høyt på tabellen uten enda en ny spiss, uten konkurranse på spissplass.

Aalesund har mistet nøkkelspillerne Anders Lindegaard, Johan Arneng, Alexander Mathisen og Tor Hogne Aarøy etter sesongen. Disse er altså foreløpig erstattet med Jason Morrison (Strømsgodset), Solomon Okoronkwo (Saturn), Kjell Rune Sellin (RBK) og Edvard Skagestad. (Follo).

- Økonomien er viktig
- Frustrerende å møte motstand i styret?

- Frustrerende og frustrerende, vel, økonomien er fryktelig viktig og Aalesund er veldig solide på det. Dette er heller ikke en kamp mellom meg og styret selv om det nok er lettere å få penger til en ung spiller som man kan utvikle enn å betale mye for en korttidsløsning.

- Vil du stille et ultimatum om dette?

- Styret vet jo hva jeg mener, så ultimatum og ultimatum – hvis jeg blir nødt til å stille ultimatum for å få dette gjennom, så gjør jeg det, sier Aalesund-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere