Rykker fra i Spania

VANT: Cristiano Ronaldo og Real Madrid vant enkelt, og leder nå La Liga.

VANT: Cristiano Ronaldo og Real Madrid vant enkelt, og leder nå La Liga. Foto: Gerard Julien (Afp)

Real Madrid tok en komfortabel 3-0-seier over Levante søndag.

09.03.14 21:47

Real Madrid var lenge på etterskudd i forhold til Barcelona og Atlético Madrid, men de to sistnevnte har snublet den siste tiden. Samtidig har «Los Blancos» vist strålende form og avgitt bare seks poeng på sine 17 siste seriekamper.

Real Madrid er nå tre poeng foran byrival Atlético og fire foran Barcelona, som lørdag tapte for tredje gang på en drøy måned.

- Det er en liten fordel, men vi kan ikke ta noe på forskudd. Vi kan ikke se lenger enn til neste kamp, sa Real-trener Carlo Ancelotti.

- På ett tidspunkt var vi seks poeng bak, så dette er en god posisjon, men vi må holde på den gode formen.

Cristiano Ronaldo ga Real Madrid en tidlig ledelse da han nikket Angel di Marias innlegg i mål. Det var hans 38. mål for sesongen. Ronaldo gjorde forarbeidet da Marcelo doblet ledelsen tidlig i annen omgang.

Levante-forsvarer David Navarro fikk strengt rødt kort for en stygg felling av Ronaldo, og det kunne blitt stygge sifre for gjestenes ti mann. Keylor Navas i målet avverget det med flere flotte redninger, men han var sjanseløs da Nikos Karabelas sendte Marcelos innlegg i eget mål.

Tidligere søndag tok Sevilla og Espanyol hver sin seier og henger med i kampen om europaligaspill. Sevilla vant 3-1 over Almería med mål av Carlos Bacca, Daniel Carrico og Kévin Gameiro.

- Vi trengte å vinne i dag, og vi var det klart beste laget, sa Bacca.

Sevilla er på 7.-plass. Espanyol er en plass og fem poeng bak etter sin 3-1-seier over Elche. David Lopez, Diego Colotto og Pizzi scoret.

- Vi har tatt et avgjørende steg mot vårt viktigste mål, som er å unngå nedrykk. Vi begynner å tenke på europacupspill først når vi er helt trygge, sa trener Javier Aguirre. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.