RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rykket opp etter dramatisk avslutning

NIVÅ TO: MK Dons slår følge med Bristol Rovers opp til nivå to i engelsk fotball.
NIVÅ TO: MK Dons slår følge med Bristol Rovers opp til nivå to i engelsk fotball. Foto: Pete Norton (Getty Images)
Milton Keynes rykket opp til Championship.

Preston hadde mulighet til å sikre seg opprykk fra nivå tre i engelsk fotball, men snublet og ga bort plassen til Milton Keynes.

De to lagene kjempet om å følge allerede opprykksklare Bristol City til mesterskapsserien da siste runde i 1. divisjon ble spilt søndag.

Preston lå ett poeng foran Milton Keynes, men møtte tøff motstand i Colchester, som måtte vinne for å berge plassen. Det sto 0-0 til pause, samtidig som Milton Keynes ledet klart med 4-0 mot allerede nedrykksklare Yeovil.

For Milton Keynes endte kampen med 5-1, og de kunne juble for opprykk til nivå to. Laget som tok Wimbledons plass i ligasystemet har flere ganger kjempet i toppen, men ofte snublet i sesongens siste fase.

Leyton Orient og Crawley lå på nedrykksplass før runden, og duoen klarte ikke å komme seg over streken. Leyton gikk fra 2-0-ledelse til 2-2 borte mot Swindon, men hadde uansett ikke fått hjelpen de trengte.

Crawley lå på sikker plass da de ledet 1-0 over et annet lag som kjempet i bunnen, Coventry. På slutten snudde gjestene til 2-1, slik at Crawley må ta turen ned.

Siste nedrykkslag ble Notts County, som tapte 1-3 borte mot Gillingham etter å ha ledet 1-0 to minutter før full tid. Både de og Crawley kastet alle mann i angrep på overtid for å få mål, men endte isteden med baklengsmål, tap og nedrykk. Crewe Alexandra (0-1-tap mot Bradford) ville rykket ned om ett av de to lagene scoret, men kunne isteden puste lettet ut for fornyet kontrakt på nivå tre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere