Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rykket opp etter dramatisk avslutning

NIVÅ TO: MK Dons slår følge med Bristol Rovers opp til nivå to i engelsk fotball.
NIVÅ TO: MK Dons slår følge med Bristol Rovers opp til nivå to i engelsk fotball. Foto: Pete Norton (Getty Images)
Milton Keynes rykket opp til Championship.

Preston hadde mulighet til å sikre seg opprykk fra nivå tre i engelsk fotball, men snublet og ga bort plassen til Milton Keynes.

De to lagene kjempet om å følge allerede opprykksklare Bristol City til mesterskapsserien da siste runde i 1. divisjon ble spilt søndag.

Preston lå ett poeng foran Milton Keynes, men møtte tøff motstand i Colchester, som måtte vinne for å berge plassen. Det sto 0-0 til pause, samtidig som Milton Keynes ledet klart med 4-0 mot allerede nedrykksklare Yeovil.

For Milton Keynes endte kampen med 5-1, og de kunne juble for opprykk til nivå to. Laget som tok Wimbledons plass i ligasystemet har flere ganger kjempet i toppen, men ofte snublet i sesongens siste fase.

Leyton Orient og Crawley lå på nedrykksplass før runden, og duoen klarte ikke å komme seg over streken. Leyton gikk fra 2-0-ledelse til 2-2 borte mot Swindon, men hadde uansett ikke fått hjelpen de trengte.

Crawley lå på sikker plass da de ledet 1-0 over et annet lag som kjempet i bunnen, Coventry. På slutten snudde gjestene til 2-1, slik at Crawley må ta turen ned.

Siste nedrykkslag ble Notts County, som tapte 1-3 borte mot Gillingham etter å ha ledet 1-0 to minutter før full tid. Både de og Crawley kastet alle mann i angrep på overtid for å få mål, men endte isteden med baklengsmål, tap og nedrykk. Crewe Alexandra (0-1-tap mot Bradford) ville rykket ned om ett av de to lagene scoret, men kunne isteden puste lettet ut for fornyet kontrakt på nivå tre. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!