Gå til sidens hovedinnhold

Så dere dette, Europa?

Falcao sikret Porto pokalen og forbedret målrekorden sin.

PORTO - BRAGA 1-0: André Villas-Boas har ledet Porto gjennom den hjemlige serien uten tap denne sesongen.

Han har ledet Porto til den nasjonale cupfinalen.

Onsdag ledet han Porto til topps i Europa League.

«Den nye José Mourinho» kan takke Radamel Falcao for det siste.

- Dette er utvilsomt en fantastisk prestasjon. Dette gir oss et nytt trofé, noe som er viktig og en byggeblokk for framtiden, sier Villas-Boas ifølge BBC.

17 mål på 15 kamper
Den 25 år gamle spissen fra Colombia, Falcao, headet inn 1-0 mot Braga like før pause i finalen av årets Europa League. Målet kom etter et flott innlegg fra Freddy Guarin fra høyrekanten og en enda bedre heading fra Falcao.

Målet var hans 17. i turneringen. Han forbedret sin egen rekord, en rekord han tidligere i år snappet fra Jürgen Klinsmann.

Nå er det naturlig å tro at en europeisk storklubb vil taste inn et tilstrekkelig stort tall til at Porto selger den tidligere River Plate-spilleren videre.

Han kan tross alt ikke utrette så mye mer i Porto. Under André Villas-Boas ledelse har «dragene» vunnet både ligagullet og den hjemlige supercupen denne sesongen, og fortsatt gjenstår den nasjonale cupfinalen mot Vitória Guimarães førstkommende helg.

Radamel Falcao scoret 25 mål på 28 seriekamper i fjor. Selv om han denne sesongen nøyde seg med 15 på 22 kamper, har han en anstendig statistikk med sine 40 mål på 50 kamper i den portugisiske toppserien. Og de 17 målene i Europa League har kommet på 15 kamper.

Brasiliansk inspirasjon
Falcao, som - du gjettet det nok - er oppkalt etter den brasilianske midtbanestjernen med samme navn, kobles allerede til større klubber.

Enkelte vil kanskje kikke på høyden hans (177 centimeter) og tenke at han umulig kan være komplett nok for en europeisk toppklubb, men det er ikke nødvendigvis sant.

Colombianeren er en meget sterk hodespiller. Det så man også ved scoringen i onsdagens finale mot Braga.

Bli derfor ikke overrasket om mange av overgangsryktene den kommende uka vil handle om nettopp Radamel Falcao.

Skal han overgå den brasilianske originalen, bør han nok komme seg til en enda større klubb.

Liker du Nettavisen-sporten? Bli venn med oss på Facebook, da vel!

Hadde flaks i 2. omgang
Porto hadde for øvrig flaks under finalen mot Braga. 20 minutter før slutt taklet Cristian Sapunaru på ulovlig vis - og på en måte som normalt belønnes med gult kort.

Dommeren lot imidlertid kortet ligge, muligens fordi Sapunaru allerede hadde gult kort.

Bragas innbytter Márcio Mossoró burde dessuten ha utlignet da han bare 40 sekunder ut i andre omgang kom alene med Portos keeper Helton, men sistnevnte fikk et bein på ballen og avverget situasjonen.

Porto hadde faktisk bare én avslutning på mål, nemlig Falcaos heading.

Europa League har et B-stempel og det er verken unaturlig eller feil. Det betyr likevel ikke at den er enkel å vinne. Lag som Juventus, Manchester City, Atletico Madrid og de ferske seriemesterne Lille og Borussia Dortmund er blant denne sesongens deltakere.

Med tanke på Portos ubeseirede statistikk i hjemlig liga, og seieren i Dublin onsdag, skal det bli spennende å følge laget til André Villas-Boas i Champions League neste sesong.

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?