RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så du dette, Drillo?

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mohammed Fellah sto bak det meste da Vålerenga slo Fredrikstad.

FFK - VIF 1-2:

Landslagssjef Egil Drillo Olsen tok mandag ut den norske troppen som skal møte Sveits og Kypros i EM-kvaliken.

På navnelisten sto ikke Mohammed Fellah, men det burde han kanskje ha gjort.

Får støtte
Hvis man dømmer ut fra mandagens kamp mot Fredrikstad og den siste tidens VIF-kamper, er det vanskelig å finne midtbanespillere som er bedre enn 23-åringen akkurat nå.

- Du må ta ut formspillere, Drillo. Hva med en Fellah som er i kjempeform? Drillo vurderer Fellah som indreløper. God natt, Egil, skrev tidligere Sandnes Ulf-spiller Kamal Saaliti på Twitter etter uttaket.

- Rart at Fellah ikke er tatt ut av Drillo. Har vist meget bra takter i det siste, fulgte LSK-spiller Ruben Gabrielsen opp med.

Banens gigant
Mandag var han arkitekten bak begge Vålerengas mål og blant banens beste spillere på Fredrikstad Stadion da VIF til slutt vant 2-1.

- Fellah er en kjempegod fotballspiller og har vært veldig god for oss i år. Det er Egil som tar ut spillere, han spiller sin type fotball og plukker spillere som passer til hans stil, og han føler kanskje at Fellah ikke passer inn, sier VIF-trener Martin Andresen på spørsmål fra TV 2 om Fellah burde vært med i Drillos tropp.

- Men det kan endre seg til neste uttak, legger han til.

Først slo Fellah innlegget som gjorde at Morten Berre kunne utnytte en klønete opptreden fra Jon Masalin og heade inn 1-0 til VIF etter 19 minutter.

Minuttet senere kunne det stått både 0-2 og 0-3, også med Fellah som arkitekt.

Først snappet han opp ballen fra Lars Grorud og kom alene med keeper, men Masalin reddet til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket ropte Vålerenga på scoring da Thomas Holm styrte Fellahs corner mot eget mål, men Masalin klarte så vidt det var å holde lærkula utenfor streken.

Thomas Holm måtte for øvrig forlate banen med skade minutter senere, og Khalifa Jabbie kom inn allerede etter 25 minutter.

Skaffet straffe
Fellah fortsatte storspillet i første omgang, og rett før pause skaffet han bortelaget straffespark. VIF-juvelen fikk ballen inne i Fredrikstads sekstenmeter, vendte på en femøring og ble feid ned av Zlatko Tripic.

- Meget bra gjort av Mohammed Fellah, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter fellingen.

Fra straffemerket gjorde Torgeir Børven ingen feil og sendte Vålerenga opp i 2-0, noe som også sto seg til pause. Målet var Børvens andre tippeligascoring siden overgangen fra Odd Grenland.

Pusic-show uteble
Det store samtaleemnet før kampen var Martin Pusic. Fredrikstad-spilleren ble vraket av nettopp Vålerenga i sommer, som slapp ham til Fredrikstad. Der har han vært en stor suksess.

Pusic fikk aldri en skikkelig sjanse som spiss i Vålerenga, men har bøttet inn mål for østfoldklubben, og sto med tre mål på de tre siste kampene før møtet med gamleklubben mandag.

Mot VIF klarte imidlertid østerrikeren aldri å sette sitt preg på kampen. I stedet var det en annen tidligere VIF-spiller som scoret mot gamleklubben.

FFK reduserte
En FFK-corner ble slått inn i feltet etter 58 minutter, der FFK-stopper Jørgen Horn steg til værs og stusset inn reduseringen. Det kunne se ut som Robert Stene var nær ballen før den gikk i mål, men foreløpig blir Jørgen Horn kreditert scoringen.

Dermed var det liv i kampen igjen, og Fredrikstad fikk nye krefter. Det resulterte i et massivt press mot VIF-målet, og 20 minutter før slutt var hjemmelaget uheldige som ikke fikk utligning.

Lars Grorud fikk ballen på bakerste stolpe og hadde god tid til å prikke inn avslutningen, men Lars Hirschfeld avverget. Han klarte å få ut armene og slo ballen i stolpen og ut.

Fredrikstad-presset fortsatte mot slutten, men utligningen uteble. Dermed endte det 1-2 til Vålerenga.

Andresen: FFK fortjente uavgjort
Martin Andresen sier følgende etter VIFs første seier på nye Fredrikstad Stadion:

- Jeg har ikke vært med på å vinne her før, så det var veldig hyggelig at vi kunne klare å snu den trenden. Andre omgangen ble ikke så god som vi hadde håpet, og vi burde avgjort kampen i første omgang. Fredrikstad trykket på mot slutten og hadde fortjent en scoring, sier Andresen til TV 2.

FFK-trener Trond Amundsen oppsummerer kampen slik, der FFK var elendige før pause, men overlegne etter pause:

- Det er vanskelig å forklare det. Jeg var veldig misfornøyd med første omgang, men synes vi har en totaldominans i andre omgang. Kanskje uavgjort hadde vært et greit resultat, men vi gjør noen feil vi ikke skal gjøre, og vi kan takke oss selv, sier Amundsen til TV 2.

Martin Andresens menn ligger nå på femteplass med 37 poeng, mens Fredrikstad er på kvalikplass med 24 poeng. Seks runder gjenstår av årets tippeligasesong.

PS: Drillo har fortsatt mulighet til å ta ut to spillere til i landslagstroppen som skal møte Sveits og Kypros. Mohammed Fellah la nettopp inn en god søknad.

Fredrikstads startellever: Jon Masalin, Andreas Landgren, Jørgen Horn, Lars Grorud, Haitam Aleesami, Ole-Jørgen Halvorsen, Hans Erik Ramberg, Thomas Holm, Zlatko Tripic, Martin Pusic, Robert Stene.

Vålerengas startellever: Lars Hirschfeld - Simon Larsen, André Muri, Giancarlo Gonzalez, Benjamin Dahl Hagen - Kamer Qaka, Pape Maly Diamanka - Mohammed Fellah - Morten Berre, Torgeir Børven, Chuma Anene.

De mest leste sakene på Nettavisen akkurat nå:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere