Så god at Klopp og Moyes selv engasjerte seg

STORTALENT: Martin Ødegaard imponerte i sin tippeligadebut fra start.

STORTALENT: Martin Ødegaard imponerte i sin tippeligadebut fra start. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- De ga meg et bilde av hva de kunne tilby, forteller Godsets 15 år gamle supertalent.

02.05.14 10:25

VÅLERENGA - STRØMSGODSET 3-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Martin Ødegaard (15) var ikke født da Kjetil Rekdal scoret mot Brasil i 1998. Torsdag var han blant Strømsgodsets beste spillere da drammenserne møtte Rekdals Vålerenga på Ullevaal, selv om de tapte fortjent 0-3.

Ødegaard kan i utgangspunktet bare spille tre kamper i Tippeligaen som 15-åring, med mindre han signerer proffkontrakt med drammenserne. Foreløpig har ikke det skjedd, men Drammens Tidende har denne uka skrevet at Godset på det nærmeste er enig med Ødegaard om å skrive en kontrakt som gjør at han kan spille ubegrenset med fotball for de regjerende mesterne.

Storklubbene holder kontakten
I pressesonen etter VIF-tapet beroliger han Godset-fansen om at ting går i orden.

- Ja, det stemmer. Jeg vet ikke når, men det blir vel i løpet av den nærmeste tiden, sier han.

Talentet hans er så stort at han skal ha stående tilbud fra klubber som Bayern Munchen og Manchester City. Det kan man forstå etter prestasjonen på Ullevaal torsdag kveld. Unggutten viste en ro med ballen og en teknikk som ikke er hverdagskost i norsk fotball.

Til Nettavisen bekrefter Ødegaard at han fortsatt har kontakt med storklubbene.

VILLE HA MARTIN: Jurgen Klopp prøvde å overtale Ødegaard til å signere for Dortmund. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

- De viser fortsatt interesse, men det er pappa de ringer og hører med. De vil fortsette å holde kontakten og eventuelt komme tilbake senere, sier Ødegaard.

Han har allerede trent med og vært på besøk hos klubber som Bayern Munchen, Borussia Dortmund og Manchester United.

Pratet med Klopp og Moyes
Klubbene var så interesserte i å signere den norske gutten at Dortmund og Manchester Uniteds stjernemanagere personlig viste ham rundt og forsøkte å overtale ham til å velge nettopp deres klubb.

- Jeg fikk tatt en prat med (Jurgen) Klopp og (David) Moyes, forteller han.

- Hva sa de til deg?

- De viste meg rundt og snakket om klubben, ga meg et bilde av hva de kunne tilby, forteller 15-åringen.

Da han trente med Bayern, fikk han likevel en sjanse til å måle seg med noen av 15-åringene som er regnet som verdens beste. Men Ødegaard kan kanskje karakteriseres som nettopp det, og nivået tok han fint.

- Jeg klarte meg bra og fikk gode tilbakemeldinger, sier han.

Valget om Strømsgodset og Marienlyst foran Manchester United og Old Trafford forklarer han slik:

- De har helt klart flere gode spillere på min alder, men A-laget her er bedre enn juniorlagene der, påpeker han.

Han går fortsatt i 10. klasse og må være på skolen nesten hver dag. Derfor har løsningen blitt å trene med Mjøndalen på kveldstid. Ikke før neste år kan han være med å trene fast på dagtid med Godset.

Tidenes yngste
Han hevder han ikke lar seg påvirke av å være på radaren til verdens største klubber.

MERKER NIVÅFORSKJELLEN: Martin Ødegaard møter tøffere spillere og hardere dueller i Tippeligaen enn i 2. divisjon. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

- Jeg tenker ærlig talt ikke så mye over det. Det er smigrende å bli fulgt av så store klubber, men jeg tenker mest på hva jeg skal gjøre i Godset og trene godt her, sier han.

Fra før har han gjort seg bemerket med godt spill og en målgivende pasning som innbytter mot Aalesund for noen uker siden, da han i samme slengen ble tidenes yngste tippeligaspiller 15 år og 118 dager gammel. Talentet er ubestridt.

Ødegaard fikk spille 90 minutter i sin debut fra start, og var blant bortelagets beste spillere i en tung aften for drammensklubben. Han var sånn mellomfornøyd etterpå.

- Det er morsomt å starte sin første kamp, men det var et kjedelig resultat, oppsummerer han.

Terget Grindheim
I andre omgang ble ungdomsskoleeleven meid ned av Vålerengas Christian Grindheim i en hodeløs takling. Publikum fryktet det verste, men han kom seg tilbake på beina uten skader. Unggutten merker at ting er både raskere og tøffere i Norges øverste divisjon enn det han er vant til i hverdagen.

- Det er klart man merker at dem er tøffere enn i 2. divisjon og juniorfotball. Hvis de blir dratt av en gang, så smeller det neste gang, sier han og smiler.

Beskjeden om at han skulle starte kampen fikk han av Ronny Deila onsdag. Han innrømmer at han ble overrasket, men at nervene forsvant ved å fokusere på arbeidsoppgavene.

Kampen var hans første på nasjonalarenaen.

Alt tyder på at han kommer til å spille mange kamper på samme stadion. Og ikke bare i klubbdrakt.

Det er nemlig ikke en vanlig 15-åring norsk fotball har fått i fanget denne sesongen. Nå gjelder det bare å jobbe hardt fremover for å få ut potensialet. Alle rapporter tyder på at gutten er minst like talentfull i hodet som med ballen.

Det bør være musikk i ørene til dem som håper på en god norsk fotballfremtid.

TØFFE TAK: Vålerengas Christian Grindheim (t.h.) meier ned Strømsgodsets Martin Ødegaard. På det tidspunktet hadde Grindheim fått merke at han spilte mot Norges kanskje største midtbanetalent. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.