RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så hardt kan Rekdal straffes

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
Sist oppdatert:
Regelverket gir NFF anledning til å slå knallhardt ned på Aalesund-treneren.

«Ha deg vekk, du, din alkis!»

Ett ord.

Alkis.

Synonym for alkoholiker.

Krever forklaring
Det var alt som skulle til for å sette fyr på hele Fotball-Norge. President Sondre Kåfjord var raskt ute med å fordømme Kjetil Rekdals sjikanerende utbrudd mot Eirik Bakke, den tidligere promilledømte Brann-spilleren som Aalesunds trener havnet i munnhuggeri med etter 2-1-seieren til Brann i Tippeligaen torsdag kveld.

Eirik Bakke nektet å ta Rekdal i hånden etter kampen, og nøyde seg med å konstatere at «det er du som setter deg selv i en knipe, ikke jeg» da Aalesund-treneren ville skvære opp.

Fredag ombestemte Bakke seg, og gjorde det klart at han tilgir Rekdal likevel.

Nå blir det opp til Forbundsstyret å be om at Kjetil Rekdal straffes. Fredag ettermiddag sendte NFF ut en pressemelding om at forbundet «på bakgrunn av ordvekslingen mellom Kjetil Rekdal og Eirik Bakke i gårsdagens kamp, har bedt Aalesunds FK og Brann om en redegjørelse innen tirsdag 30. juni».

NFF vil på grunnlag av redegjørelsene vurdere om saken skal følges opp videre. I sanksjonsbestemmelsene til Norges Fotballforbund (NFF) kan enkeltpersoner straffes for upassende opptreden eller uttalelse.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Maksimalt 3 måneder
Strafferammen varierer stort.

- I sanksjonsbestemmelsene er irettesettelse den mildeste straffen for upassende opptreden eller uttalelse. Så er det bøter, på inntil 500.000 for klubber og inntil 50.000 kroner for enkeltpersoner, og i punkt D er det karantene i fra én eller flere nærmere bestemte kamper til maksimalt tre måneder, forteller leder Sven Olav Larsen i Doms- og sanksjonsutvalget til Nettavisen.

Larsen slo av tv-en før krangelen ble vist på NRK torsdag kveld, og har bevisst unngått å se episoden på nettet i ettertid ettersom den kan havne på pulten i hans utvalg.

Han verken kan eller vil spekulere i hvilken straff Kjetil Rekdal eventuelt kan vente seg.

Maksimalt 11 kamper
Aalesund har 15 kamper igjen av sesongen, og kan i teorien bli tvunget til å klare seg uten hovedtrener Kjetil Rekdal i 11 av disse, dersom han blir utestengt i tre måneder. Da er han ikke tilbake før i starten av oktober.

Det er imidlertid lite sannsynlig at Rekdal ilegges så streng straff.

Tidligere i år ble Bodø/Glimts trener Kåre Ingebrigtsen utestengt i én kamp etter at han ble utvist i 0-4-tapet for Odd Grenland. Sandefjords assistenttrener Nebosja Novacovics ble også utestengt i én kamp, fordi han «oppsøkte dommeren ute på banen og uttrykte sin misnøye over dommerens prestasjoner på en aggressiv måte med høylydte banneord.»

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere