Sa ja til RBK, skrev under for VIF

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Rosenborg var sikre på at Yssouf Koné skulle til Lerkendal. Han hadde tross alt sagt ja til kontraktstilbudet.

30.01.11 11:26

Rosenborgs sportsdirektør Erik Hoftun var tirsdag i Stockholm. Der møtte han Yssouf Konés agent og ordnet en overgang fra rumenske CFR Cluj. De ble enige om lønn og bonuser for spissen, som takket ja til tilbudet Hoftun kom med. Det eneste Hoftun manglet, var underskriften på kontrakten. Dette skriver Dagbladet søndag.

Fredag skrev Yssouf Koné under for Vålerenga.

Treårskontrakt
Hvordan kunne dette skje? Jo, spissen hadde to agenter som jobber for å finne en ny klubb til ham. Og begge lyktes. Dagen etter møtet i Stockholm, var det ikke lenger mulig å få et «ja» ut av Koné. Da handlet alt om Vålerenga.

- Jeg har skrevet treårskontrakt med Vålerenga og er glad for å være tilbake i Norge. Jeg tror Vålerenga kan vinne gull, og jeg lover å score mange mål, sa den tidligere Rosenborg-spissen til Nettavisen fredag.

Rosenborg vil ifølge Dagbladet ikke forfølge saken. Trønderne orker ikke å ta den videre. Vålerenga gjorde tross alt ikke noe galt her - de forholdt seg også til Konés agent. Det var bare ikke den samme agenten. Og Rosenborg fikk ikke signaturen til spissen som trondheimsklubben solgte til CFR Cluj i 2008.

Storspilte i Rosenborg
Yssouf Koné spilte for Rosenborg i tre sesonger, fra 2006 til 2008.

Etter en treg og skadeplaget innledning på RBK-karrieren, våknet Koné til liv høsten 2007. Han scoret ni mål på åtte kamper i august, og endte med ni mål på elleve seriekamper og åtte mål på ti kamper i Mesterligaen.

Totalt scoret Koné 16 mål på 44 seriekamper for trondheimsklubben før han ble solgt videre til den storsatsende rumenske klubben CFR Cluj, som den tredje spilleren fra Rosenborg. Også Mikael Dorsin og Lars Hirschfeldt gikk fra RBK til Cluj.

Nå er alle tre samlet i Tippeligaen igjen. Dorsin er tilbake i Rosenborg, mens Hirschfeldt vokter målet til Vålerenga og dermed igjen blir lagkamerat med Koné.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.