*Nettavisen* Sport.

Så mye betaler Chelsea for Hazard

Foto: AFP/Scanpix

Det er ikke billig å hente en av verdens mest ettertraktede unggutter.

29.05.12 11:35

Eden Hazard skal ha bestemt seg for å signere for Chelsea, etter at 21-åringen meldte følgende på sin twitterkonto mandag kveld.

- Jeg signerer for Champions League-vinneren, skrev Hazard.

Angrepsspilleren noterte seg for 20 mål og 15 assist i Ligue 1 denne sesongen, og ble også kåret til årets spiller i Frankrike. Det er ikke offentliggjort hvor mye Chelsea må ut med for 21-åringen, men den seriøse engelske avisen The Telegraph hevder å sitte på informasjonen.

Over 300 millioner
Belgieren skal ha en klausul i sin kontrakt som gjør at Lille må slippe ham om noen byr 40 millioner euro, og det er dette Chelsea har gjort, melder The Telegraph.

Dermed betaler altså blåtrøyene 35.3 millioner pund, elller 331 millioner kroner for Hazards signatur.

The Times og The Guardian nedjusterer prisen noe, og hevder Chelsea har betalt 32 millioner pund, eller rundt 300 millioner norske kroner for angrepsspilleren.

I tillegg kommer lønnsutgifter på 85 millioner norske kroner i året, og agenthonorar på 56 millioner norske kroner.

Ifølge The Telegraph vil Hazard trolig skrive under på en femårskontrakt med Chelsea, så den totale kostnaden for kjøp og utgifter vil komme på 78 millioner pund, eller 733 millioner norske kroner for de fem årene han vil være kontraktsbundet til årets mesterligavinner.

Det koster altså å være kar.

Playmaker
Hazard har tidligere vært klar på at han ønsker en playmakerrolle i sin nye klubb, den såkalte nummer ti-rollen.

- Jeg scoret 20 mål i løpet av sesongen og hadde flest assists i ligaen. Jeg hadde aldri verden trodd jeg skulle gjøre det så bra, har belgieren uttalt.

- Jeg kunne ikke ha spilt en så viktig rolle om jeg hadde blitt flyttet til en annen posisjon. Jeg ønsker kun å spille i nummer ti-rollen, det er min drøm og det vil være avgjørende for klubbvalget, mener den offensive spilleren.

Nå får han trolig viljen sin i Chelsea.

Hazard valgte å signere for franske Lille i 2007. Der har han spilt seg inn i hjertene til fotballelskere over hele verden, og belgieren er sett på som et av Europas største talenter. Nå fortsetter eventyret i England.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.