Så mye har Chelsea kostet Abramovitsj

Foto: AFP/Scanpix

Hvor ville Chelsea vært uten russerens gullkort?

13.02.09 13:16

BBC forteller fredag at Chelsea gikk med 65,7 millioner pund i underskudd sesongen 2007/08. Det tilsvarer 650 millioner kroner med dagens pundkurs.

En stor del av dette underskuddet skyldes oppsigelsene av José Mourinho og Avram Grant, som begge måtte forlate managerkontoret på Stamford Bridge i løpet av den nevnte sesongen.

LESERKOMMENTAR: "Med 7 milliarder skulle jeg fått Ballstad i Lofoten inn i Champions League i løpet av 20 år."
Hvem ville du kjøpt til ditt lag? Diskuter nederst.

Chelsea betalte ut 227 millioner kroner i kompensasjon til Mourinho, Grant og fem andre trenere som forlot londonklubben forrige sesong.

Brukt sju milliarder
Roman Abramovitsj har totalt brukt sju milliarder kroner på Chelsea, etter det BBC erfarer. Deler av denne investeringen har han nå endret fra et rentefritt lån til aksjer i klubben, noe som kan tolkes som et tegn på at investeringen er tenkt å være langsiktig.

Dette demper også kritikken fra de som mener at Chelsea er tungt belastet med gjeld. Klubben planlegger også å finansiere de neste spillerkjøpene gjennom å selge spillere.

Skal klare seg på egenhånd
Målet er at Chelsea skal klare seg uten gullkortet til Roman Abramovitsj fra neste sesong av.

- Det er ingen tvil om at den positive trenden på omsetningen og den fortsatte reduksjonen av tap viser at Chelsea bygger en solid forretningsbase mot det som vil bli tøffe tider, sier daglig leder Peter Kenyon.

Sesongen 2006/07 gikk Chelsea med 732 millioner kroner i tap. Klubben ligger på femteplass over verdens største klubber i forhold til omsetning viser en oversikt fra Deloitte , som Nettavisen omtalte torsdag.

Hva ville du brukt 7 milliarder kroner på, og hvem ville du kjøpt til ditt fotballag? Kommenter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.