*Nettavisen* Sport.

Så mye koster det å sparke Norling

3 MILL: Det vil trolig koste Brann nærmere tre millioner kroner å kvitte seg med Rikard Norling. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Det kan bli en dyr avskjed for Brann.

27.11.14 16:03

MJØNDALEN/OSLO (Nettavisen): Flere Brann-fans raste mot trener Rikard Norling etter at nedrykket til 1. divisjon var et faktum onsdag kveld.

Flere krever svenskens avgang, men hverken Brann-ledelsen eller Norling ville si mye om fremtiden etter 3-0-tapet mot Mjøndalen.

LES OGSÅ:Se video av Brann-fansen som raser mot Norling

Skulle klubben imidlertid finne på å sparke Norling, vil det trolig bli en dyr avgjørelse.

Svensken tjener nærmere tre millioner i året som Brann-trener, og en avsigelse vil koste klubben et års etterlønn, ifølge BT.

Dyrt nedrykk
Det spørs om det er noe Brann kan ta seg råd til.

Klubben har tidligere denne sesongen gitt utrykk for at de er i en tøff økonomisk situasjon. I mai rapporterte de om en inntektssvikt på fem millioner kroner.

Bergenslaget befinner seg i gul sone i det styringsverktøyet som klubblisensnemnda opererer med. Grønn sone indikerer at en klubb har sunn økonomi, rød sone at en klubb er i økonomisk krise og gul et sted i mellom. Brann har aldri vært i grønn sone i løpet av de fem årene fotballforbundet har hatt denne ordningen.

Nå taper de også flere millioner på nedrykket.

- Brann vil miste flere titalls millioner kroner. Bare på ren automatikk så vil de miste NFF- og TV-inntekter. På sponsorsiden så vil det nok røre seg litt og det vil bli stor nedgang i billettinntektene, både i antall publikum og i billettprisen, sier Tor Geir Kvinen, høyskolelektor hos BI, til Nettavisen.

Brann har denne sesongen et budsjett på 122 millioner kroner, mens de neste sesong planla å klare seg med 90 millioner kroner, ifølge BT.

Etter onsdagens nedrykk, er det ventet at det tallet vil bli enda lavere.

- Ikke riktig tidspunkt
Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen, som også er under hardt press, ville sier at klubben nå vil bruke de neste dagene på å evaluere sesongen.

- Det er ikke riktig tidspunkt for å svare på disse spørsmålene nå, sier Bruun-Hanssen til Nettavisen.

- Det er helt naturlig at det blir satt spørsmålstegn til oss som ledere. Det har jeg ingen problemer med. Det er jævlig skuffende for alle sammen, men det er ikke riktig tidspunkt å si det ene eller det andre. Men at det må en grundig vurdering til for å se hva som har gått galt og hva man skal gjøre videre, det er soleklart. Det må starte allerede torsdag, sier Brann-lederen.

Tar ansvar
Rikard Norling uttalte selv at han ønsker å ta ansvar for nedrykket, og hintet til at han kan tenke seg å fortsette som trener i klubben.

Og skal vi tro styreleder Rolf Barmen, kan det fort komme til å skje.

Etter onsdagens kamp freder Barmen svensken.

- Vi har to år igjen av kontrakten med Rikard Norling. Den har vi tenkt å oppfylle, sier Barmen til NRK.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.