Sa nei til 14 milliarder for United

Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Og her er enda en dårlig nyhet for rasende United-fans.

07.05.10 08:13

En gruppe fra Midtøsten kom nylig med et hemmelig bud på Manchester United. Kjøpesummen skal ifølge The Guardian ha vært på 1,5 milliarder pund, eller i under kant av 14 milliarder kroner.

Ifølge avisen skal det også ha kommet flere andre skjulte bud på United over en milliard pund.

Uniteds eiere, den forhatte Glazer-familien, skal ha avslått alle budene kontant.

Til tross for motstanden mot Glazer-familien blant United fans, er det ifølge The Guardian klart at United ikke vil bli solgt på lenge. Glazer planlegger nå angivelig å beholde sine aksjer i ti år, minst.

«Red Knights» har mye mindre
Den nyheten vil komme som et hardt slag på gruppen «Red Knights», som har samlet et knippe investorer med sikte på å «redde» United fra Glazer-familiens grep. «Red Knights» har gjort sine oppkjøpsplaner svært offentlige, og har ifølge The Guardian skrapt sammen penger til et bud på 800 millioner pund.

Altså så vidt over halvparten av det høyeste budet Glazer-familien nå har avslått.

Det er ventet et konkret bud fra «Red Knights» like etter at sesongen er over, men Glazer-familien vil uansett beløp avslå tilbudet, uten å gi noe signal på hvor mye de faktisk vil ha før de selger. Dette kan selvfølgelig være beinhard forhandlingstaktikk, men så langt er budskapet fra amerikanerne kort og godt: «Nei, takk, vi selger ikke.»

Ga seg
Budet på 1,5 milliarder pund gruppen av investorer fra Midtøsten, ble lagt frem like før nyttår. Budet ble så kontant avslått, til tross for at gruppens bud var langt høyere enn de 1,2 milliardene United var verdt ifølge økonomimagasinet Forbes, at gruppen ikke begynte å jobbe videre med et nytt og forbedret bud.

Mer enn 150.000 United-fans har blitt med i The Manchester United Supporter’s Trust, som koordinerer motstanden mot amerikanske Glazer.

Men Glazer-familien sies å være helt uanfektet av motstanden og tykkhudede nok til å ikke la opprøret styre deres planlegging. De nyter angivelig prestisjen av å være knyttet til et suksessrikt fotballag.

Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.