*Nettavisen* Sport.

Sa nei til Alanzinho-bud

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Brassen blir i Stabæk. I alle fall frem til sommeren.

26.01.09 07:13

Lørdag sa Alanzinho til Nettavisen at han håpet at Stabæk sa ja til Trabzonspors tilbud.

Søndag ettermiddag fikk Nettavisen bekreftet fra kilder i Stabæk at klubben har sagt nei til tyrkernes bud på om lag 40 millioner.

- Ikke forsvarlig
Det bekreftet også klubben litt etter klokka 17 i en pressemelding.

- Det var først og fremst betalings- og oppgjørstidspunkter som ble avgjørende for at salget ikke ble noe av, sier administrerende direktør i Stabæk Fotball AS Einar Schultz.

- Vi har tenkt på Alan og forsøkt å ta hensyn til hans ønsker, men føler ikke at denne avtalen var en forsvarlig og riktig avtale å inngå. Vi er sikre på at Alanzinho med ett år til i Tippeligaen og mulighet for kvalifisering til Champions League, vil fortsette å utvikle seg som fotballspiller i Stabæk. Vi tror samtidig at han også om et år vil være attraktiv for europeiske toppklubber, legger Schultz til.

- Overfor den tyrkiske klubben Trabzonspor, vil vi beklage at vi ikke tidligere signaliserte våre bekymringer rundt deres tilbud, avslutter Stabæk-sjefen.

Agent Lars Petter Fosdahl, som har vært sentral i den mulige overgangen, sier til Nettavisen at avslaget betyr at brasilianeren blir i Stabæk. I alle fall til sommeren.

- Respekterer avgjørelsen
- Ingen andre vil komme med et tilsvarende bud i dette overgangsvinduet.

- Forstår dere Stabæk?

- Vi respekterer avgjørelsen. Dette handlet rent formelt om at de ikke likte utformingen av avtalen. Da mener jeg hvor mye som skal betales når.

- Er Alanzinho skuffet?

- Ja. Men eventuelt mer får han eller hans brasilianske agent si mer om selv.

- Vil bli skuffet
Da kantspilleren møtte pressen etter lørdagens 0-0-kamp mot IFK Göteborg var han imidlertid klar på at et nei ville skuffe ham.

- Jeg vil spille videre for Stabæk her på den nye banen og i Mesterliga-kvalifiseringen, men ja, jeg vil være skuffet hvis de ikke selger meg nå.

- Stabæk mener du vil ha godt av ett år til her?

- Jeg vet det. Men mye kan skje i løpet av ett år. Jeg mener at nå er rett tid å flytte på seg. 40 millioner er bra for Stabæk, sa han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Til slutt ble det altså tyrkernes betalingshistorie som ødela. Klubben er kjent for å være sen eller dårlig til å gjøre opp for seg både overfor klubber og sine egne spillere.

Det gleder sikkert trener Jan Jönsson:

- Min vilje og ønske er å ha Alanzinho her i ett år til, men dessverre er det ikke alltid sånn at man får det man ønsker, sa svensken til Nettavisen lørdag.

Nå har han altså fått viljen sin.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag