Sa nei til City og Villa

Foto: Alexander Andersen/Scanpix

Det kan Viking være glade for nå.

31.10.10 22:16

LILLESTRØM-VIKING 1-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Ole Gunnar Solskjær endte i Manchester United etter å ha blitt trent av Åge Hareide.

Det er langtifra umulig at Vikings 17-åring, Valon Berisha, følger etter til balløya.

Søndag viste han nemlig litt av talentet sitt da han scoret sitt første Viking-mål i karrieren etter et knallskudd i krysset fra over 20 meters hold. Scoringen ga Viking ledelsen på Åråsen.

Kanskje ble den også sett av representanter for engelske storklubber.

Kunne vært i England
Berisha, som spilller for det norske G19-landslaget, har nemlig allerede vært på flere prøvespill hos Premier League- klubber som Chelsea, Manchester City og Aston Villa.

Han har faktisk også sagt nei til konkrete kontraktstilbud fra to av dem.

- Jeg har vært tre ganger over hos Chelsea. Det gikk veldig bra den første gangen, men jeg fikk aldri kontraktstilbud av dem. Jeg fikk imidlertid kontraktstilbud av både Manchester City og Aston Villa, sier Berisha til Nettavisen.

Men:

- Jeg sa nei til begge.

Stortalentet vil nemlig gå gradene i norsk fotball før han forsvinner ut.

- Jeg ble her fordi jeg ville fullføre videregående på en skikkelig måte. Dessuten satt jeg med en god følelse på at Viking var rett klubb for meg å utvikle meg videre i, sier Berisha.

- Både Chelsea, City og Villa sa imidlertid at de vil følge meg. Så får vi se hva som skjer, sier han.

- Én endte i United...
Viking-trener Åge Hareide er ikke i tvil om at han sitter på noe stort.

- Valon kommer til å bli veldig, veldig god, sier Viking-treneren til Nettavisen.

- Han er god med begge bein. Han er arbeidsom. Han er teknisk god, og har også et tungt skudd. I tillegg kan han spille som indreløper og på begge kantene – over hele fjøla egentlig, fortsetter Hareide.

- Du har sett mange talenter i karrieren din...

- Det har jeg. Og Valon har det i seg. Han er strukturert i hodet sitt, og de jeg har hatt, som er sånn, har nådd veldig, veldig langt. Én endte til og med i Manchester United. De to neste årene blir nå veldig avgjørende. Det er viktig at han ikke tar av, men klarer å ta tak i de oppgavene vi gir ham. Det har han vært flink til så langt.

Berisha selv satt igjen med blandede følelser etter kampen. Han var selvsagt overlykkelig over scoringen, og var klar på at han aldri hadde scoret et like pent mål tidligere i karrieren. Samtidig irriterte Arild Sundgots utlikning. Den sørget nemlig for at Viking spilte sin 11. uavgjorte kamp for sesongen. Lillestrøm står nå med 13 uavgjorte kamper.

17-åringen lover imidlertid at superscoringen ikke skal få påvirke ham.

- Det jeg jobber for nå, det er at jeg en gang kan komme til en av de klubbene jeg allerede har prøvespilt for. Det er det som sitter oppe i hodet mitt.

- Vi kan mye bedre
Berisha var imidlertid ikke alene om å være skuffet over poengdelingen. Den skuffelsen satt også i hos Lillestrøm.

Innbytter Arild Sundgot reddet riktignok uavgjort etter godt forarbeid av nosa Igiebor og Erling Knudtzon, men lenge presterte hjemmelaget svakt. Fryktelig svakt. Før kanarifuglene overtok initiativet i kampen etter pause.

Trener Henning Berg skjønte ikke helt hva som gikk galt.

Spesielt før hvilen.

- Spillemessig kan vi mye bedre enn dette, og jeg er usikker på hvorfor vi ikke kommer opp på et bedre nivå. Spesielt i 1. omgang. Vi ser riktignok hva som skjer, og det var for dårlige bevegelser og for dårlig samhandling offensivt. Samtidig er vi upresise. Derfor var det ikke bedre før pause. Men hvorfor vi ikke er bedre? Det er jeg usikker på, sier Berg til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag