RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så nære var Gerrard en drømmeavslutning

Foto: Paul Ellis (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Her holdt Liverpool-kapteinen på å avgjøre sitt siste derby.

EVERTON - LIVERPOOL 0-0:

Lørdagens Merseyside-derby ble av det helt spesielle slaget. Ikke fordi kampen i seg selv var av det spektakulære slaget, men fordi det var Liverpool-kaptein Steven Gerrards siste før han legger vekk den røde trøya.

Og 34-åringen kunne fått en magisk ende på rivaleriet med de blå.

Akrobatisk Gerrard
Ti minutter inn i den andre omgangen, på stillingen 0-0, vartet nemlig den Los Angeles Galaxy-klare midtbanemannen opp med et meget akrobatisk brassespark.

Ballen så ut til å ha retning for nettmaskene, men Evertons Steven Naismith fikk hodet på ballen og ødela det som ville vært en perfekt avskjed for Gerrard.

Det var, sammen med et stolpetreff fra Jordon Ibe, det nærmeste Liverpool kom scoring. Helt mot slutten hadde Ross Barkley muligheten til å gjøre kvelden helsvart for Steven Gerrard, men skuddforsøket hans ble reddet mesterlig.

Liverpool-manager Brendan Rodgers var etter kampen godt fornøyd med hva laget hans hadde prestert, og var spesielt begeistret for stjerneskuddet Jordon Ibe.

- Jeg synes at vi var fantastiske gjennom hele kampen. Jordon Ibe fylte akkurat 19 år og det er ikke alltid godt å vite hvordan en så ung spiller vil prestere når du kaster ham inn på laget. Men han var strålende og kommer bare til å bli bedre, skrøt Rodgers ifølge BBC.

Lite sjanser
I en jevnspilt og sjansefattig første omgang var det de rødkledde gjestene som var nærmest scoring.

Unggutten Jordon Ibe, som kun fikk sin andre ligakamp fra start for Liverpool, gjorde alt selv like før halvtimen var spilt og banket avgårde et skudd. Ballen føk i stolpen bak en Joel Robles som ville vært sjanseløs dersom den hadde gått på rett side av metallet.

Etter pause tok det derimot mer fyr på Goodison Park. Og det var Liverpool som sto for det meste av mulighetene.

Like før Steven Gerrards brasseforsøk var Raheem Sterling på farten og kom til slutt til en avslutning fra skrått hold. Joel Robles reddet derimot uten de helt store problemene.

Gjestene fortsatte å kjøre kampen og kom til flere avslutninger utover i omgangen, dog uten at det ble virkelig farlig noen av gangene.

Da kampuret nærmet seg 90 minutter kunne innbytter Ross Barkley ha blitt den store helten, men Simon Mignolets tigersprang hindret ballen i gå fyke inn i krysset.

Dermed endte det uavgjort i Steven Gerrards siste Merseyside-derby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere