RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så nære, Wenger!

Foto: NIGEL RODDIS (Reuters)
Sist oppdatert:
Veldig små marginer gjør at Arsenal ikke allerede er seriemestere. Sjekk denne tabellen, og du vil skjønne Wengers frustrasjon.

Advarsel: Dersom du ikke liker saker med hvis- og dersom-forutsetninger, bør du ikke lese videre.

Muligens er det en svært god grunn til at Arsenal-manager Arsène Wenger har vært mye grinete de siste ukene. Laget har tapt mange poeng i sluttminuttene hele sesongen, og er nå sjanseløse på å vinne ligaen.

Men, laget har bokstavelig talt hatt mye stang ut.

Stolpe = mål
Twitter-profilen OptaJoe, som formidler mye statistikk fra Opta, har nemlig laget en alternativ Premier League-tabell der alle stolpetreff er blitt regnet som scoringer.

Og det gir faktisk svært store utslag.

På «snill-stolpe-tabellen» er nemlig Arsenal allerede seriemester. Med tre kamper igjen ligger London-laget hele 12 poeng foran Chelsea og 13 poeng foran Manchester United.

Arsenal står med 19 seirer i Premier League så langt denne sesongen, men får hele 27 på den alternative tabellen. Antall poeng øker fra 67 til 86. Hele 29 ganger har Arsenal truffet treverket denne sesongen, mens motstanderne bare har gjort det samme to ganger.

Her er Optas tabell der stolpetreff teller som mål:
(Artikkelen fortsetter under tabellen)

(Kilde: Opta)

Til høyre ser du dagens reelle Premier League-tabell.

Liverpool klatrer
Liverpool har også klatret fra femte til fjerdeplass på tabellen, men har en kamp mer spilt enn Manchester City på plassen bak.

I bunnen er det også store endringer. Faktisk ville ingen av de tre nederste lagene på dagens tabell ligget på nedrykk i «snill-stolpe-tabellen».

Wigan ville klatret til 17. Wolverhampton til 16 og West Ham ville så godt som være sikret ny kontrakt helt oppe på 13. plass. I stedet ville Newcastle, som i virkeligheten er nummer 12, Birmingham (15) og Blackpool (17) vært de tre nederste lagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere