Så overlegent knuser han Fernando Torres

HAT TRICK: Diego Costa fortsatte storspillet for Chelsea.

HAT TRICK: Diego Costa fortsatte storspillet for Chelsea. Foto: Tim Ireland (AP / NTB scanpix)

Diego Costa med hat trick for Chelsea.

13.09.14 18:08

CHELSEA - SWANSEA 4-2:

I 2011 betalte Chelsea rundt 50 millioner pund for å sikre seg Fernando Torres fra Liverpool. Håpet var at spanjolen skulle bli klubbens nye måljeger.

Som kjent så gikk det ikke helt slik. Torres fikk det ikke helt til i blått og i sommer dro han videre på lån til AC Milan i Italia for å få en ny start.

I sommer betalte Chelsea også rundt 32 millioner pund for å hente Diego Costa til London. Også her var håpet at spilleren kunne bli en målgarantist.

Og det ser det ut til at den godeste Diego Costa vil bli for manager José Mourinho. Lørdag scoret 25-åringen hat trick hjemme mot Swansea.

Det betyr at den tidligere Atletico Madrid-spilleren nå står bokført med sju ligamål på sine første fire kamper i Premier League. Til sammenligning brukte Torres 43 ligakamper på å score sju mål for den blå londonklubben.

Klønete selvmål
Costas tre scoringer lørdag sørget også for at Chelsea har fått en perfekt start på sesongen og står med full pott etter de fire første kampene i høst.

- Jeg likte ikke første omgang. Vi presset ikke bare nok og hadde en dårlig rytme i spillet. Swansea har gode spillere og følte seg nok komfortable mot oss. De skapte ikke så mye, men var komfortable, sier Mourinho.

- Etter pause presset vi bra. Da ble Swansea ukomfortable. Vi skapte sjanser og scoret fire mål. Det kunne blitt fem eller seks. Det er vanskelig for oss managere å kommunisere med laget underveis i kamper. Vi har kun pausen. Hadde det vært time out-muligheter, kunne jeg endret på ting tidligere.

Det var imidlertid gjestene fra Wales som scoret først på Stamford Bridge. Ti minutter var spilt da John Terry satte ballen i eget mål på klønete vis. Det var Neil Taylor som slo inn og Terrys forsøk på en klarering endte i eget nett.

Swansea fortsatte å skape gode sjanser og nykommer Bafetimbi Gomis var en trussel på topp. Franskmannen fikk flere gode sjanser, men lyktes ikke.

Etter hvert kom Chelsea mer og mer med i kampen, men det skulle drøye helt til rett før pause før vertene fikk hull på byllen. Francesc Fabregas slo en corner og fant Diego Costa. Spissen sto umarkert og nikket inn 1-1-målet.

Rundt ti minutter ut i andre omgang var samme mann på farten igjen. Eden Hazard kombinerte med Fabregas og sistnevnte slo inn foran mål. Der kom Diego Costa og bredsidet ballen forbi Swansea-keeper Lukasz Fabianski.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- TAKK: John Terry scoret selvmål, men takket være Diego Costa ble ikke det avgjørende. Foto: Tim Ireland (AP / NTb scanpix)


Hat trick
I det 65. minutt var Swansea nær et comeback. Gomis kom alene med Thibaut Courtois og prøvde en lobb, men den var upresis og gikk utenfor.

I stedet satte Diego Costa spikeren i kista like etter. Ramires fyrte først av, men skuddet var slapt og endte i stedet hos Costa. Spissen gjorde ingen feil og satte igjen ballen forbi Fabianski. Hans sjuende mål for sesongen.

På tampen kom nykommer Loic Remy inn for tremålsscoreren og franskmannen takket for tilliten med å sette inn Chelseas mål nummer fire.

Dermed hjalp det lite at Jonjo Shelvey reduserte for Swansea.

Dette betyr at Chelsea topper Premier League med 12 poeng etter fire kamper. Mourinhos menn har scoret 15 mål og sluppet inn seks.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.