*Nettavisen* Sport.

«Så skuffer de deg, og kommer luskende tilbake»

NEDTUR I VENTE: Roy Hodgsons England levnes ikke store sjanser for å lykkes i VM av Monty Python (innfelt). Foto: Montasje (REX / All Over Press)

Monty Python synger om forventninger til England i VM.

09.06.14 16:16

Komikerlegendene i Monty Python lanserte søndag sin nye VM-versjon av klassikeren «Always Look on the Bright Side of Life».

Den nyinnspilte versjonen påstås å være en uoffisiell fotballsang for England.

Sangen er i grunnen veldig lik originalen fra 1979, som ble skrevet av Eric Idle til avslutningsscenen i kultfilmen Life of Brian.

Men med et spesialskrevet vers til ære for det kommende sluttspillet i Brasil røper Monty Python hva de forventer av England i dette VM.

Skal vi tro komikerne, går det mot nederlag og tidlig hjemreise for England, representert av landslagssjef Roy Hodgson og hans utvalgte.

Flere skuffelser?
De nye tekstlinjene lyder som følger:

«When you're in the World Cup, and all your hopes are up, and everybody wants your team to win.

Then they go and let you down, and come slinking back to town, it's time for this daft song to begin».

Hør sangen ved å spille av videoen under:

HTML EMBED


Eric Idle framførte også sangen (den opprinnelige versjonen) under åpningsseremonien foran London-OL i 2012.

«Always Look on the Bright Side of Life» har siden den ble laget også vært en gjenganger på sportsarenaer, der skuffelser gjerne oppstår med jevne mellomrom.

Ikke de første
Monty Pyton består av Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, John Cleese og Terry Gilliam. Det sjette medlemmet av gruppen, Graham Chapman, døde i 1989.

Så spørs det om denne VM-sangen er hva som skal til for å få Englands landslag til å prestere opp mot de alltid høye forventningene fra tilhengerne.

Komikerne David Baddiei og Frank Skinner prøvde eksempelvis sammen med musikeren Ian Broudie med en langt mer optimistisk melodi foran 1996-EM på hjemmebane og Frankrike-VM to år senere.

«Three Lions» klarte ikke å løfte engelskmennene fram til finale i noen av mesterskapene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.