*Nettavisen* Sport.

Så stoppet seiersrekken

Foto: Eddie Keogh (Reuters)

John Arne Riise var sentral da Fulham tok med seg poeng i byderbyet.

26.11.11 20:28

ARSENAL - FULHAM 1-1:

Arsenal hadde fem strake seiere og en Robin van Persie i sitt livs form. Hjemmemøtet med londonrival Fulham, som sliter på nedre halvdel av Premier League-tabellen, burde derfor ikke være noen stor utfordring, trodde mange før matchen lørdag kveld.

Vel, tro om igjen.

Med halve forsvarsrekka befolket av norske vikinger, sørget gjestene for at Arsenal aldri fikk den enkle matchen de kanskje hadde håpet på.

I stedet ble det en frustrerende kamp mot klokka for vertene, som til slutt fikk sin scoring - men som ikke klarte å forlenge seiersrekka til seks kamper på rad.

Fint Riise-raid
Og i begivenhetenes sentrum sto Arsenals Thomas Vermaelen.

Belgieren var på feil plass til feil tid - sett med Arsenal-øyne - midtveis i andre omgang, da et herlig raid fra John Arne Riise kulminerte i at midtstopperen satte ballen i eget nett.

Og selv om scoringen kanskje ikke kan kalles fortjent, var det ingen stor bombe at det var gjestene som fikk det første målet. Gjennom hele første omgang hadde nemlig ikke Arsenal produsert stort, mens Robin van Persie ikke hadde vist seg fram før timen var spilt.

Da hadde han vendt av flere Fulham-forsvarere og fyrt av, og bare en redning på strek hadde hindret hjemmeledelse.

Så kom altså Fulhams scoring, og vertene var tvunget til å hive alle mann i angrep.

Vermaelen igjen
Og uttellingen kom, men ikke før åtte minutter før full tid.

Da var Thomas Vermaelen på plass igjen, denne gangen i angrepsposisjon. Theo Walcott slo inn, og Vermaelen endte et fint løp med å stange ballen i bakken og opp i nettaket.

Fulhams sisteskanse Mark Schwarzer, som ellers sto en god kamp i buret, var sjanseløs, og lagene var like langt.

Arsenal var fortsatt ikke fornøyd, og i sluttminuttene jaget hjemmelaget den avgjørende scoringen. Den kom imidlertid aldri, og dermed var det stopp på seiersrekken for denne gang.

Laget befinner seg på sjetteplass på tabellen, elleve poeng bak Manchester City på topp med en kamp mer spilt.

Fulham på sin side står fortsatt med kun to seiere i høst, og har kun tre poeng ned til nedrykksstreken i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.