*Nettavisen* Sport.

Så var Arsenal-esset skadet igjen

Foto: AP/Scanpix

Det er hard kamp om vinne tittelen som Premier Leagues mest uheldige spiller.

06.12.09 22:15

Lørdag ble en gråtende Jimmy Bullard båret av banen med nok en skade. Hull-spilleren har slitt voldsomt med alvorlige skader gjennom karrieren og de siste årene har den til tider eminente spilleren tilbrakt lengre tid på sykestua enn ute på banen.

I West Ham har han en kollega som sliter med samme problemet. Dean Ashton var en gang i tiden spådd en lysende karriere, men også her har skader satt en stor demper på forventningene. Det har den siste tiden blitt spekulert i at Ashton nå vurderer å legge skoene på hylla, i en alder av bare 26 korte år.

En tredje Premier League-stjerne som har hatt mye skader er Arsenals Tomas Rosicky. Tsjekkeren gjorde comeback i høst etter 18 måneders skadefravær, men nå ser det ut til at han er satt ut av spill på ny.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP/Scanpix

- Han er helt knust
Rosicky ble byttet ut i pausen under lørdagens kamp mot Stoke, og nå viser det seg at han må belage seg på en ny pause fra fotballen. 29-åringen blir trolig ute resten av 2009, og Arsenals manager er redd for hvordan den nye skaden vil påvirke tsjekkeren.

- Han er helt knust, og det er jeg også, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

- Før Stoke-kampen tenkte jeg: Han spilte jo en hel kamp onsdag, så kanskje jeg burde ta sjansen på å satse på ham fra start? Men allerede i pausen så hadde han problemer, forteller manageren ifølge Sky Sports.

Sammenlignes med Eduardo
I 2008 skadet Eduardo seg stygt i en kamp mot Birmingham, og også kroaten måtte ta en pause på 18 måneder fra fotballen. Wenger tror Rosicky nå står overfor den samme utfordringen. Etter skrekktaklingen fra Martin Taylor har Eduardo slitt med en rekke andre skader.

- Det er en ond sirkel dette her. Eduardo hadde ikke spilt fotball på 18 måneder, og det samme gjelder for Tomas. Når en spiller kommer tilbake så tar det tid før kroppen vender seg til å spille toppfotball igjen. Det er tøft, og ingen i verden takler dette.

- Men det ser ikke så ille ut, så jeg håper han ikke blir ute i lengre enn en måned. Det er snakk om en lyskeskade, så vi må bare se an hva testresultatene sier, sier Wenger.

I tillegg til Rosicky er også blant andre Robin van Persie ute for «The Gunners».

Av andre nåværende Premier League-stjerner som også har en lang skadehistorikk kan Kieron Dyer, Michael Owen, Ledley King, og Alberto Aquilani nevnes som noen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.