Sæternes ut mot Viking-fansen

Foto: Ellingsen, Tommy (Scanpix)

Veteranen ber ufine fans holde seg vekk fra stadion.

Etter en times spill av Vikings kamp mot Strømsgodset ble Bengt Sæternes byttet inn for Birkir Bjarnason. Veteranen opplevde da at publikum jublet for at lagkameraten ble tatt av banen. Det reagerer han kraftig på, skriver Rogalands Avis.

- Det er ingen tvil om at Viking har mange som bryr seg om klubben og vi som spiller her. Det er et fantastisk utgangspunkt. Men vi må stå sammen supportere, spillere og klubb. Vi kan ikke ha noen som er på stadion bare for å gjøre folk vondt. Jeg hørte at publikum jublet da Birkir ble tatt av banen. Jeg fikk helt vondt i magen da jeg hørte det. Jeg har spilt fotball mange steder, men jeg har aldri opplevd maken. Folk må gå i seg selv, eller holde seg hjemme. Det går ikke an å oppføre seg sånn, sier Sæternes til Rogalands Avis.

Bjarnason: – Kjedelig
Det er ikke første gang en hjemvendt Viking-spiller går ut mot eget publikum. Da Erik Nevland kom tilbake i fjor gikk også han ut i Rogalands Avis og kritiserte supporterne.

- Vi i Viking er veldig glad i publikum, og vi vet at de er glad i Viking – men de må vise det. Vi kan ikke ha det slik som dette. Vi kan ikke ha folk som kommer på stadion bare for å gjøre vondt verre. Reaksjoner fra publikum er en del av fotballen, men det er viktig at vi og publikum spiller på samme lag, Vi setter pris på at publikum kommer på kampene, og at de støtter laget, men dette er noe verken publikum eller klubben kan være bekjent av. Det går bare ikke an, sier han.

Birkir Bjarnason liker heller ikke det som skjedde.

- Jeg la merke til det, og synes det er kjedelig, men prøver å ikke tenke så mye over det. Det er ikke så mye jeg får gjort med det. Jeg forstår at folk er frustrerte, og jeg spilte heller ikke min beste kamp på mandag, men jeg synes det er feil måte å reagere på, sier Bjarnason.

Han har fått både klapp på skulderen av Sæternes.

- Jeg har snakket med Birkir, og sagt til ham at han ikke skal høre på det, og at han skal fortsette å ha tro på det han holder på med, sier Sæternes.

- Støtt laget
Geir Inge Fiskebekk i Vikinghordene la ikke merke til hendelsen, men er enig med spissen.

- I Vikinghordene støtter vi alltid laget uansett. Om de har en dårlig kamp eller en dårlig sesongstart hjelper det ingenting om vi ikke støtter laget. Jeg er selvfølgelig enig med Bengt Sæternes, og dersom det er noen på tribunen som ikke støtter spillerne uansett hvordan det går, så har de misforstått fullstendig, sier supportersjefen.

Denne saken er hentet fra Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.