*Nettavisen* Sport.

Saha sendte United til finalen

Foto: (Scanpix)

Ruud van Nistelrooy brant en straffe, og dermed var det Louis Saha som måtte score seiersmålet mot Blackburn.

26.01.06 07:16

MANCHESTER UNITED - BLACKBURN 2-1: Med 1-1 fra første det møtet er det dermed Manchester United som spiller ligacupfinale mot Wigan, som tirsdag danket ut Arsenal.

Ruud van Nistelrooy ga hjemmelaget ledelsen etter bare åtte minutters spill. Men Blackburn svarte ved Steven Reid en halvtime inn i matchen, etter klabb og babb i United-forsvaret.

Rett før pause kunne van Nistelrooy gjenerobret ledelsen, men nederlenderen satt straffen svakt og Brad Friedel hentet den inn. Syv minutter ut i andre omgang slo Louis Saha til med sitt femte ligacupmål for sesongen da han på hel volley utmanøvrerte Friedel.

- Vi er i Cardiff nå, og spilte fantastisk i kveld, sa matchvinneren til Sky Sports.

- Vi regner med å måtte slåss mot Wigan også, men tror vi kan klare å vinne igjen, la han til.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn, mens Ole Gunnar Solskjær noe overraskende ikke kom med i United-troppen. I sluttminuttene debuterte Nemanja Vidic for United.

- Begge disse kampene mot Blackburn har vært tøffe, og det er stort å ha nådd finalen. Vi er med for å vinne, og forhåpentligvis klarer vi det i Cardiff, sa Wayne Rooney.

Wigan-manager Paul Jewell gledet seg til finalen på Millennium Stadium den 26. februar.

- United er storfavoritt. Bare å få spille finalen mot det mange mener er verdens største klubb, blir en fantastisk opplevelse. Men vi kommer ikke bare for opplevelsen, advarte Jewell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.