*Nettavisen* Sport.

Saksøker avis etter korsfestelse

Foto: AFP/SCANPIX

Bayern München-trener Jürgen Klinsmann saksøker en tysk avis som korsfestet ham på et manipulert bilde.

16.04.09 10:14

Klinsmann er i hardt vær på grunn av den tyske storklubbens manglende resultater denne sesongen. Etter det pinlige 0-4-tapet for Barcelona i mesterligaen nylig, illustrerte den tyske avisen Die Tageszeitung sin beretning fra kampen med et bilde av Jesus på korset. Ansiktet var imidlertid byttet ut med Klinsmanns.

Artikkelen er i tillegg ledsaget av Monthy Pyton-tittelen «Always look on the bright side of life».

900.000 kroner
Den løsningen likte Bayern-treneren svært dårlig. Han mener avisen gikk langt over streken – og har valgt å gå til sak.

Ifølge Die Tageszeitung skal Klinsmann ha saksøkt avisen for 100.000 euro – eller rundt 900.000 kroner – for ærekrenkelser. Han oppfordrer også til at avisen blir ilagt en bot tilsvarende halve summen.

En talsmann for Bayern München kaller manipulasjonen «den kanskje verste avsporing som noensinne har vært i tyske medier».

Jürgen Klinsmann, som ble hyllet av hele det fotballelskende Tyskland etter bronsemedaljen i VM på hjemmebane i 2006, har møtt mye motgang etter at han overtok som trener i Bayern München.

Nådeløs kritikk
Bare ligagull er godt nok for den tyske storklubben, men i øyeblikket ligger laget på sølvplass etter å ha tapt 1-5 for ledende Wolfsburg for halvannen uke siden. Det ydmykende nederlaget ble etterfulgt av 0-4 mot Barcelona i mesterligaen.

Etter den sistnevnte kampen var Bayern-president Franz Beckenbauer nådeløs i sin kritikk av laget.

- Det jeg så i første omgang var uten tvil det verste jeg har sett i Bayern Münchens historie, sa den tyske legenden.

Tirsdag ble 1-1 i returoppgjøret mot Barcelona – uten at det betydde all verden. Mesterligaeventyret var uansett over på forhånd.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag