*Nettavisen* Sport.

Salvesen reddet Start-poeng igjen

MANN FOR SLUTTMINUTTENE: Starts Lars-Jørgen Salvesen satte inn 1-1 på tampen av eliteseriekampen mot Sogndal søndag. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Utlignet seint mot Sogndal, men fortvilelsen fortsetter.

22.08.16 02:38

START - SOGNDAL 1-1:

Start har gått hele 36 seriekamper uten seier, men kunne i det minste glede seg over en fortjent utligning i 1-1-kampen mot Sogndal.

Akkurat som mot Strømsgodset forrige helg var det Lars-Jørgen Salvesen som berget det ene poenget med en sein scoring.

- Det er deilig å score litt igjen, men det er trepoengere vi trenger. Uavgjort har vi nok av. Vi må vinne kamper om vi skal holde oss, sa den 20-årige spissen til TV 2.

- Drittmål

Trener Steinar Pedersens Start-gutter møtte til sesongens 21 tippeligakamp uten å ha vunnet én eneste gang på de første 20 forsøkene.

Dermed passet det ekstra dårlig å slippe inn mål tidlig og igjen komme skjevt ut.

- Vi kom dårlig i gang og fikk et drittmål imot. Selv om vi løftet oss veldig, hjalp det oss lite i totalen. Uavgjort gir oss ingenting, sa Pedersen til TV 2.

Hjemmekampen mot Sogndal i Kristiansand så kanskje ut som en av de mest sannsynlige anledningene til å få satt en stopper for den dystre statistikken.

Sogndals mannskap var før før sesongstarten blant dem som ble nevnt hyppigst i nedrykksstriden blant forhåndstipsene.

Foreløpig har spillerne til Eirik Bakke gjort de tipsene til skamme. Men etter to Sogndal-tap på rappen de siste ukene, øynet nok Start et lite håp om sin første seier i Tippeligaen siden Stabæk ble slått 4. juli i fjor.

På etterskudd

Sørlendingene måtte deri mot se bortelaget koble et grep om poengene veldig tidlig.

Bare sju minutter var spilt på Sør Arena da Henrik Furebotn hamret inn 0-1. Fra 25 meter overlistet han Håkon Opdal etter en kort frisparkvariant.

Sogndal kunne også doblet ledelsen etter 20 minutter, men denne gangen var marginene på Opdals og Starts side. Ole Amund Sveens heading traff innsida av stolpen før Start-keeperen fikk kontroll på ballen.

Etter sidebyttet fikk hjemmelaget til slutt betalt for presset de la på et defensivt innstilt Sogndal. Lars-Jørgen Salvesen sendte ballen forbi Mathias Dyngeland med venstrefoten i 89. spilleminutt

Gjestene kom seg tilbake på offeniven i sluttsekundene, men maktet ikke å sette inn et vinnermål på Sør Arena.

Med det spilte Sogndal uavgjort for niende gang denne sesongen. Klubben ligger midt på tabellen med 27 poeng, mens Start er desidert sist med fattige ni poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag