Gå til sidens hovedinnhold

Salzburg kan sende RB Leipzig ut av mesterligaen

Sikret seriemesterskapet i Østerrike.

RED BULL SALZBURG - RAPID WIEN 1-0:

Valon Berisha og hans lagkamerater i Salzburg kunne lørdag juble for seriegull i Østerrike. Det kan sende søsterklubben RB Leipzig ut av mesterligaen.

Berisha, som var norsk landslagsspiller inntil han valgte å spille for Kosovo i stedet, spilte hele kampen da Rapid Wien ble slått 1-0 lørdag. Valentino Lazaro ble matchvinner i det 73. minutt.

Tre serierunder før slutt har Salzburg et uinntakelig forsprang og er seriemester for fjerde år på rad. Laget kan bli dobbeltmester når Rapid Wien er motstander igjen i cupfinalen 1. juni.

Tidligere lørdag ble det klart at RB Leipzig blir toer i tysk Bundesliga, selv om laget mistet 4-2-ledelse og tapte 4-5 for Bayern München.

Salzburg og Leipzig eies begge av energidrikkgiganten Red Bull, og UEFA-reglene sier at to klubber med samme eier ikke kan delta i samme turnering.

Salzburg har hatt Red Bull-milliardene i ryggen siden 2005 og har blitt seriemester åtte ganger siden da. RB Leipzig ble stiftet av Red Bull i 2009 og tok seg til eliten via fire opprykk på sju år.

Tross sin dominans i Østerrike har Salzburg aldri greid å ta seg gjennom kvalifiseringen til mesterligaen. RB Leipzig går rett inn i gruppespillet dersom klubben får UEFAs klarsignal.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken