*Nettavisen* Sport.

Sammenligner Barkley med fotball-legende

Roberto Martínez sparte ikke på godordene etter Ross Barkleys (21) oppvisning mot QPR mandag. Foto: Jon Super (Ap)

Roberto Martínez sparte ikke på godordene etter Ross Barkleys (21) oppvisning mot QPR mandag.

Han mener eleven kan bli like god som den tidligere Tyskland-kapteinen Michael Ballack.

I mandagens hjemmekamp scoret Barkley det første målet – en perle fra 20 meter – og hadde mye av regien bak 3-1-seieren. Den unge midtbanemannen ble også kåret til banens beste spiller.

Det hele skjedde i en, for Barkley, noe uvant rolle som anker på midten ved siden av Muhamed Besic. Han dikterte spillet med flere utsøkte pasninger, kraftfulle løp og tøffe taklinger.

Så bra løste Barkley rollen at manager Martínez ikke var i tvil på spørsmål om hvorvidt Everton-profilen kan bli like god som Ballack, mannen som fikk 98 landskamper for Tyskland og ble kåret til årets midtbanespiller i Europa i 2002.

– Ja, absolutt. Det morsomme med å jobbe med Ross er at han tar ting så raskt og eksperimenterer med de ulike rollene. Kraften og balansen hans, kombinert med tekniske ferdigheter og ballkontroll, gjør ham spesiell, roste spanjolen.

Allsidig

Tidligere har Barkley spilt som en typisk 10-er, der han jobber mer fritt i rommet bak spissen. Martínez mener han kan løse en dypere posisjon på banen like bra.

– Han gjør svært gode beslutninger med ballen, og koblingsspillet hans i dag var veldig, veldig bra til tider. Det er bra for ham at han får prøvd ulike roller i så ung alder.

– Noen ganger får du en virkelig talentfull fotballspiller som enten er dyktig med ballen eller en sterk spiller som kan bruke fysikken på banen. Han har begge deler, fortsatte Everton-sjefen.

Mandagens scoring var Barkleys første i Premier League denne sesongen. Everton ligger på 10.-plass på tabellen etter 16 serierunder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.