*Nettavisen* Sport.

Samuel Eto'o mot Aalesund og Tromsø

Foto: John Walton

De norske lagene i Copa del Sol får knalltøff motstand i år.

03.01.12 09:19

Seriemester Molde skal sammen med Rosenborg, Tromsø og Aalesund delta i Copa del Sol i Spania, som arrangeres fra 28. januar til 7. februar.

Motstanden blir knallhard.

Molde og Rosenborg skal møte IFK Göteborg (Sverige), Olimpija Ljubljana (Slovenia), Spartak Moskva (Russland) og Dalian Aerbin (Kina), mens Tromsø og Aalesund får bryne seg på Kalmar FF (Sverige), FC København (Danmark), FC Anzhi (Russland) og Sjakhtar Donetsk (Ukraina).

Turneringen er inndelt i to grupper, som spiller på henholdsvis La Manga og i Benidorm.

- Copa del Sol-turneringen fortsetter med å tiltrekke seg attraktive lag, og i årets turnering skal det bli interessant å følge med på FC Anzhi fra Russland og Dalian Aerbin FC fra Kina, som er vårt første bekjentskap i turneringens historie med et lag fra den øverste divisjonen i Kina, sier prosjektleder Magnus Malmros hos IEC in Sports i en pressemelding.

Det russiske topplaget FC Anzhi har blant andre den tidligere Barcelona-stjernen Samuel Eto'o og den tidligere Real Madrid-stjernen Roberto Carlos i stallen.

- Vi har mottatt gode tilbakemeldinger fra lagene i årets turnering, som er godt fornøyd med motstanden og kampoppsettet. Vi gleder oss sammen med vårt spanske vertskap i Benidorm og på La Manga til årets Copa del Sol, sier Jo Bergsvand, som er turneringsleder for Copa del Sol hos Norsk Toppfotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.