RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanchez klar for Barca

Foto: AP Photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Endelig bekrefter Barcelona overgangen.

Alexis Sanchez har vært en mye omtalt herremann i sommer og den talentfulle chileneren har blitt linket med en rekke storklubber.

Mye har imidlertid pekt mot at det var Barcelona som skulle stikke av med signaturen til 22-åringen, foran nesen på klubber som Manchester City og Inter.

Torsdag kveld ble det endelig klart at katalanerne hadde dratt det lengste strået i kampen om spilleren.

37,6 millioner euro
Klubben bekrefter overgangen på sine offisielle nettsider og overgangssummen skal ligge på 26 millioner euro.

Videre vil katalanerne betale 11,6 millioner euro nå om flere konkrete kriterier blir oppfylt. Sanchez har skrevet under på en femårskontrakt.

Forhandlingene mellom den italienske klubben og Barcelona skal ha foregått en stund og flere ganger har spanske aviser skrevet at overgangen har vært klar.

Alexis Sanchez ble Udinese-spiller i 2006, da han ble hentet fra Cobreloa i hjemlandet. Før han fikk sin debut for italienerne var han utlånt til Colo-Colo og River Plate.

Imponerte i VM i 2010
Under sin tid i støvellandet har 22-åringen totalt spilt 110 kamper og scoret 21 mål. Sanchez kan spille både spiss og ving.

Den ferske Barca-spilleren har også en rekke landskamper for Chile og imponerte stort for nasjonen under VM i Sør-Afrika i 2010, da Chile kom til åttendedelsfinale.

Sanchez har nylig vært opptatt med spill for landslaget under Copa America og det er trolig derfor det har tatt tid før han kunne skrive under for Barcelona.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere