RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandefjord overtar tabelltoppen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Sandefjord viser gode takter og kan vinne toppkampen mot Ranheim.

Sportspills meny lørdag
V75 Biri: Nå sitter'n!

Oddstips 1: Sandefjord inntar toppen
Oddstips 2: Tottenham sender Wigan ned
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette

Tippeligaen: Skader og karantener

Premier League: Skader og karantener

Langoddsen byr på en mye spennende fotball fra Premier League og Championship, og merk også at i dag spilles siste runde i League One og League Two. Tippeliga og Adeccoliga får vi servert, og en mengde oppgjør fra 2. divisjon og 3. divisjon også. Andre innslag er Primera Division, Bundesliga, Ligue 1 og Serie A.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
122. Newcastle - Liverpool H 2,50

Premier League. Det hadde passet fint for Newcastle med en hjemmeseier i dag. De er ikke direkte involvert i bunnstriden, men det er ikke mer enn 6 poeng ned til Wigan på nedrykk, som har en kamp til gode på dem. Liverpool er nummer 7 etter 2-2 mot Chelsea sist, og i dag stiller de uten sin suspenderte toppscorer Suarez, samt Kelly, Allen og Sterling. Newcastle er gode på hjemmebane og har vunnet tilsvarende oppgjør 3-1 og 2-0 de to siste sesongene, og vi synes godt de kunne vært favoritter i denne. 2,50 på hjemmeseier er spennende.

82. Stoke - Norwich U 3,10
Premier League. Vi sitter med en følelse av at denne kampen ikke blir noen stor forestilling. Begge lag vant forrige runde, etter lengre tids poengtørke og flere svake opptredener, spesielt Stoke har vært bleke. Norwich har veldig tungt for å vinne bortekamper, men ett poeng kan de godt ta med seg mot et hjemmelag blottet for oppfinnsomhet. Ett poeng er ikke så dumt hverken for Stoke eller Norwich med tanke på tabellen heller, da kan de være trygge dersom Wigan ikke overrasker med en seier snart. Vi må prøve uavgjort til 3,10 mellom to lag som ikke har bidratt plagsomt mye til å heve nivået i Premier League denne våren.

Dagens avslag
65. Åsane - Notodden B 1,65

Oddsen-Ligaen avdeling 2. Åsane spiller sin første kamp for sesongen, og det blir spennende å se hva de er gode for. I fjor kom de på 3. plass i sin avdeling, bak Vard og Fløy, og tapte kun to hjemmekamper hele sesongen. Notodden er favoritt til opprykk, etter at de var oppe i Adeccoligaen en tur igjen forrige sesong. De vant 4-0 borte mot Fana i premieren, men forrige runde røk de 0-1 hjemme for Fløy. Her skapte de sjokkerende lite til Notodden å være, og tapte ikke bare fordi motstander var god, men fordi de manglet oppfinnsomhet i eget spill, skal vi tro øyenvitner. Notodden knep en 3-2-seier her i 2011, men klarte bare 2-2 året før. Etter det Notodden viste sist, frister det absolutt ikke å spille dem til 1,65 nå.

Dagens spill
Vi plukker fra et fint utvalg i dag, og finner grunnlag for to dobler. Vi starter med Adeccoliga og Championship, før det blir Premier League og Bundesliga i dagens andre spill.

Norsk Tipping

63. Sandefjord - Ranheim
Adeccoligaen. Sandefjord har vært gode i sine to siste, der de antatte topplagene Bodø/Glimt og Fredrikstad begge er slått 2-1. Begge ganger havnet de under, men viste moral og snudde til seier. Sandefjord har også spilt 0-0 borte mot Strømmen.

Trener Arne Sandstø mangler Cato Hansen (m/a), som er ute på lengre sikt. Ørjan Røyrane (m) var småskadet før kampen mot Glimt og sto over den, og han var ikke tilbake mot Fredrikstad sist heller, så det kan være fare for at han mister dagens kamp også.

Ranheim topper tabellen sammen med dagens motstander. De har slått Vard og Ull/Kisa i de to første, før det ble 0-0 hjemme mot Bryne forrige runde. Mot Bryne manglet Ranheim litt på avslutningene, de spilte også 11 mot 10 i over 20 minutter men fikk aldri ballen i mål. De slet også litt med å etablere eget spill, det ble mye kriging og for lite presisjon og rytme.

Trener Trond Nordsteien mangler bare Ole Kristian Kråkmo (f) i dag. Kim Ove Riksvold og Michael Karlsen var ute sist, men er tilbake her.

Sandefjord imponerer som lag, spillerne jobber hardt og gjør hverandre gode. Det kan de komme langt med i Adeccoligaen, og vi gir dem gode sjanser til å knipe seieren i toppkampen mot Ranheim. Trønderne har et bra lag, men det lugget litt sist og vi tror de kan bli kjempet ut av stilen her også. Vi bruker 1,70 på hjemmeseier i en dobbel.

94. Wolverhampton - Burnley
Championship. Det ser stygt ut for Wolves etter 1-2-tapet for Charlton forrige runde. Nå er de ett av tre lag med 51 poeng, og risikerer nedrykk sammen med Bristol City. Bare målforskjellen skiller til Peterborough over streken, og det ligger an til en dramatisk avslutning på sesongen for Ståle Solbakkens tidligere klubb. Dagens hjemmekamp mot ferdigspilte Burnley må antas å være enklere enn bortekampen mot Brighton i siste runde. Men selv med seier i begge de to siste, kan Wolves gå ned. De slo Hull i forrige hjemmekamp, men det er den eneste seieren på de fire siste rundene. 7-7-8 hjemme totalt.

Manager Dean Saunders sliter med skader. Han har varslet at han kommer til å kaste innpå Bakary Sako, selv om vingen har vært ute en måned og ikke er restituert etter sin lårskade. Saunders er desperat etter en goal-getter på banen og mener han ikke har noe annet valg enn å risikere Sako. Ellers er O'Hara (m) suspendert, og Davis, Ikeme, Ebanks-Blake, Edwards og Boukari er ute for sesongen.

Burnley ser rimelig trygge ut med sine 55 poeng, fire mer enn Wolves på nedrykk. To av lagene bak dem på tabellen møtes i dag, så det skal ha bra uflaks for å rykke ned, dog vil et poeng eller tre i dag være kjærkomment og fjerne all tvil. Men Burnley ser resignerte ut, med bare én seier på de ni siste rundene og tap mot Leeds og Blackpool på de to siste reisene.

Duff (f) kan være tilbake fra skade, men Mee (f) er høyst usikker. Toppscorer Austin (a) er ute for sesongen.

Det ser skummelt ut for Wolves dette, for de er rammet av skader nå som det gjelder som mest. Likevel, de klarte å slå Hull her sist, og de var langt fra toppet da, og vi tror noe lignende kan skje i dag. Burnley mangler Austin og trolig Mee, og de er i svak form. Dette blir neppe noen velspilt kamp, men Wolves er pisket til å krige til seg tre poeng, og 2,10 for at de lykkes er så høyt at vi må prøve. Dagens første dobbel gir 3,57 i odds, spillefristen er klokken 15.25 og vår innsats blir 100 kroner.

63. Sandefjord - Ranheim 1,70 3,45 3,75
94. Wolverhampton - Burnley 2,10 2,90 2,80

Total odds 3,57

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere