*Nettavisen* Sport.

Sandefjord-protesten er avvist

RASTE: Lars Bohinen raste mot dommer Ola Hobber Nilsen etter søndagens kamp mot Tromsø. Nå er protesten fra Sandefjord avvist av NFF. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Lars Bohinen og Sandefjords protest etter «skandalekampen» mot Tromsø avvist.

21.08.15 15:52

Sandefjords protest etter eliteseriekampen mot Tromsø ble avvist på formelt grunnlag fordi protesten ikke ble varslet innen tidsfristen.

- Vi er selvfølgelig skuffet. Dette er den lettvinne løsningen. Å ta dette på formalia er billig, men selvfølgelig ikke overraskende, sier Lars Bohinen ifølge TV 2.

- Det er en enkel måte å komme seg unna på. I stedet for å bruke fornuft og skjønn. Det heter i regelverket at tvil skal komme angripende lag til gode. Dommeren innrømmer jo at det var tvil – både til meg og i media etterpå.

I regelverket står det følgende:

«Grunnlaget for protesten er reaksjonsreglementet § 5-3 som sier at protester kan fremmes dersom det foreligger «grove feil ved dommerens forståelse av regelverket, men ikke feil i dommerens skjønnsutøvelse».

«Av Reaksjonsreglementet § 5-5 (2) fremkommer det at dersom protesten gjelder forhold under kampen, «må lagets kaptein etter kampens slutt og innen dommeren har forlatt spillebanen eller dens område, varsle dommeren at protest vil bli nedlagt».

Dette skjedde ikke på Alfheim, og på det grunnlaget har forbundet valgt å avvise protesten.

Utvalget har heller ikke funnet grunnlag for at det finnes «særlige tilfeller» i denne saken, som kunne ha sørget for at de ville ha behandlet saken videre.

«Utvalget vil for ordens skyld bemerke at Sandefjord heller ikke ville fått medhold ved en realitetsbehandling», heter det videre i pressemeldingen fra forbundet.

Dermed blir resultatet 1-1 stående og begge lag står igjen med ett poeng.

Sandefjord-trener Lars Bohinen var rasende underveis og etter kampen mot Tromsø.

På stillingen 0-1 til Sandefjord, scoret de nok et mål.

Dommer Ola Hobber Nilsen godkjente først scoringen, og begge lag stilte seg opp og var klare for å sparke i gang kampen igjen.

Men etter en god stund, og etter å ha konferert med assistentdommeren, valgte Hobber Nilsen å underkjenne målet på grunn av offside.

Dommeren kom etter kampen med en forklaring på at han fikk en dårlig magefølelse, umiddelbart etter å ha godkjent scoringen.

Det fikk Bohinen til å rase, med flere.

- Dommeren snakker med linjemannen, men får ikke klart svar. Så viser man målet på storskjerm og publikum reagerer. Så snakker han igjen med linjedommeren og bestemmer seg for å annullere målet. Til meg sier dommeren at han annullerer målet på magefølelsen. Han tar fra oss et mål på magefølelsen! Jeg synes dette er blytungt, sa Lars Bohinen til C More etter kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.