Sander (17) tomålscorer mot rivalene

JUBEL: Sander Svendsen (17) kunne juble for to mål mot Aalesund.

JUBEL: Sander Svendsen (17) kunne juble for to mål mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Sander Svendsen var stjerna da Molde knuste Aalesund.

19.04.15 19:59

MOLDE - AALESUND 5-1:

I kampen om Møre og Romsdal har det blitt tydeligere og tydeligere hvem som er storebror, og hvem som er lillebror, de siste årene. I søndagens kamp hadde Aalesund-tilhengerne nærmest gitt opp på forhånd, og man skal ha slitt med å bli kvitt alle billettene som var tildelt bortelaget.

Og det var hjemmefansen på Aker Stadion som nok en gang fikk mest å juble for. Molde slo Aalesund på hjemmebane i Tippeligaen for syvende år på rad. Sluttstillingen søndag, ble 5-1.

Svendsen scoret to
Med Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga ut med skade like før sesongstart, har det blitt stilt spørsmål om hvem som skal score målene for Molde denne sesongen. Ola Kamara og Mohamed Elyonoussi har tatt på seg den jobben så langt.

Søndag meldte en ny angriper seg på.

Sander Svendsen er bare 17 år, men er allerede et kjent navn i norsk fotball. Søndag scoret han to av målene da Molde slo naborival Aalesund 5-1. Ola Kamara scoret også to mål for Molde, mens Tommy Høilans scoret ett. Michael Barrantes gjorde gjestenes mål.

Kanonstart
Molde fikk en pangåpning på kampen, med Sander Svendsens første scoring allerede etter fem minutter. Per Egil Flo headet en crosser ned i beina på Svendsen, som satt inn 1-0 til hjemmelaget.

Bare fem minutter senere var det Ola Kamaras tur til å sette ballen i mål. En klarering gikk rett i beina på Kamara, som pirker ballen over streken.

Like før pause ble det likevel ny kamp igjen. Michael Barrantes har bare vært en skygge av seg selv de siste sesongene, men i det 44. minutt satt han inn reduseringen etter forarbeid av Leke James.

Flo-assist
Gleden varte ikke så veldig lenge for gjestene. Etter pause var Svendsen frempå nok en gang. Og nok en gang var det Per Egil Flo som regisserte. Flo slo hardt inn langs bakken, og 17-årige Svendsen fikk satt ballen i det åpne målet.

Dette var Flos fjerde assist på to kamper. Han har med det for alvor meldt seg på kampen om venstrebacken på landslaget.

Kvarteret før slutt fikk også Ola Kamara sitt andre mål for kvelden. Innbytter Tommy Høiland serverte sin spisskollega på nydelig måte, og Kamara var sikker alene med keeper. Høiland fikk også selv notert seg på scoringslisten ti minutter før full tid.

Dermed var det 5-1 til hjemmelaget, og Molde-supporterne kune juble for nok en seier mot lillebror Aalesund.

Topp og bunn
Molde tapte sesongåpningen mot Odd, men har etter det slått både Bodø/Glimt og Aalesund. De ligger dermed tre poeng bak Odd etter tre kamper i Tippeligaen 2015.

Aalesund snappet ett poeng mot Lillestrøm i forrige serierunde, men har ellers blitt knust av både Rosenborg og Molde. Tangotrøyene ligger med det helt nede i nedrykksstriden fra start av i årets sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.