*Nettavisen* Sport.

Sander Svendsen årets fotballtalent

TALENT: Sander Svendsen vant prisen som årets talent i Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Moldes Sander Svendsen (18) er stemt fram av publikum til årets norske fotballtalent.

Sist år gikk prisen til Martin Ødegaard (16).

Sander Svendsen fikk spilletid i 26 av årets eliteserierunder, tjue av dem fra start.

I fjor ble 18-åringen tidenes yngste seriemester etter at han spilte tolv kamper i eliteserien for Molde.

Angriperen ble av den engelske avisen The Guardian nevnt blant de største talentene i 1997-generasjonen i Europa, og har hospitert i den nederlandske storklubben Ajax.

Mange mener at Svendsens avslutningsteknikk er hans fremste egenskap.

For noen var Svendsen en opplagt vinner av Statoils talentpris.

Tilbake til Molde

Hver delfinalevinner mottok 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling.

Sander Svendsen vant den første av tre delfinaler, og da valgte den unge spilleren å gi beløpet til Molde FK sin breddeavdeling.

– Statoils talentpris betyr veldig mye for meg. Jeg setter veldig stor pris på det og det gi. I delfinale 1 ga jeg alle pengene til Molde FK, som jeg har spilt for hele veien. Nå ønsker jeg å dele opp pengene mellom to klubber som har betydd mye for meg og utviklingen min på andre måter. Jeg har drevet med både ski og turn da jeg var yngre, og vil derfor gi 25.000 til Molde Turnforening og 25.000 til MOI (Molde og Omegn Idrettsforening), sier Svendsen i en pressemelding.

Ni unge

I løpet av året har ni unge spillere blitt nominert til den prestisjetunge prisen av en jury bestående av Nils Johan Semb, Leif Gunnar Smerud og Nils Lexerød. Hvem som til slutt skulle motta prisen Statoils årets talent, ble avgjort gjennom en folkeavstemning.

– Det som kjennetegner morgendagens helter og talentene vi støtter er høy innsats over lang tid, en sterk indre glød for det man driver med og et tydelig læringsfokus. Sander Svendsen er et prakteksempel på det, sier markedsdirektør i Statoil, Karen Onsager Keiserud. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.