*Nettavisen* Sport.

«Sandnes Ulf er hele Norges United»

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Fikk to nye straffer og ydmyket Tromsø.

07.11.12 21:05

SANDNES ULF - TROMSØ 5-1:

Før oppgjøret mot Tromsø onsdag hadde Sandnes Ulf fått hele 18 straffer på de to siste sesongene. Det er et unormalt høyt antall.

Statistikken viser nemlig at ingen andre lag i de øverste norske divisjonene har vært i nærheten av å skaffe så mange straffer i løpet av en slik periode. I hengekampen mot gutta fora Nord-Norge skulle rogalandslaget pynte på denne statistikken ytterligere. I første omgang fikk laget tildelt to straffer av dommer Brage Sandemoen.

Begge ble satt i mål av henholdsvis Aksel Berget Skjølsvik og Christian Grytkjær.

- Sandnes Ulf må være det laget i verden som oftest får straffespark. To nye, og helt riktige, tvitrer fotballekspert Lars Tjernås om kampen.

Den cupfinale Hødd-spissen På Andre Helland hade følgende å bemerke på Twitter om kampen, en melding det blir opp til hver enkelt å tolke.

- Sandens Ulf er hele Norges Manchester United #straffe, skriver spissen.

Fikk to straffer
Det var Sandnes Ulf som hadde initiativet innledningsvis i kampen og skapte det meste av farligheter. Noe fyrverkeri var det imidlertid ikke de første minuttene i Sandens.

Troms let med å finne seg til rette på den regntunge banen, og virket ikke like solide som vi er vant med. Det skulle likevel drøye til det 25. minutt før publikum fikk se en scoring.

Tommy Høiland ble lagt i bakken av Tromsø-keeper Benny Lekström og dommer Sandemoen pekte på krittet. Berget Skjølsvik var som vanlig sikker fra elleve meter.

Den tidligere Molde-spissen er ekspert på staffer, men etter 32 minutter måtte han forlate banen. Dermed fikk han ikke sjansen til å sette inn sitt andre mål 20 minutter senere.

Igjen dømte Sandmoen straffe da og igjen omsatte hjemmelaget ballen i mål fra krittet. Denne gang var det Christian Grytkjær som overlistet Lekström fra krittmerket.

For Tromsø var det Zdenek Ondrasek som hadde den største sjansen i første omgang, men den sterke spissen mistet kontroll på ballen før han skulle avslutte mot mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Opp på kvalik
Etter pause fortsatte hjemmelaget å trykke på og i det 56. minutt skulle de igjen få uttelling. Denne gangen var det islandske Steinthor Thorsteinsson som scoret for vertene.

Grytkjær spilte Thorsteinsson igjennom med Tromsø-keeper Benny Lekström, og mannen med de lange innkastene var kald i avslutningsøyeblikket.

Og Ulf fortsatte storspillet. Etter 66 minutter var det Fredrik Torsteinsbø sin tur. Midtbanespilleren satte ballen utakbart opp i krysset bak Tromsøs keeper. En herlig scoring.

Vertskapet ga seg ikke kvarteret før slutt sørget Marius Helle for Sandes' femte scoring. Helle fikk ballen av Tommy Høiland og banket kula i kassa.

Det hjalp lite at tromsø reduserte på slutten.

Seieren betyr at Sandnes Ulf nå er oppe på kvalifiseringsplass i Tippeligaen. Klubben har 29 poeng fra 28 kamper og står dermed med ett mer enn Fredrikstad på nedrykksplass.

Sandens Ulf møter Strømsgodset (hjemme) og Aalesund (borte) i de to siste kampene av sesongen og rår nå over sin egen skjebne i den øverste divisjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.