*Nettavisen* Sport.

Sandnes Ulf med fem tap på rad?

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Både Sandnes Ulf og Start er i poengnød og trenger alle tre i dagens oppgjør.

07.07.13 12:04

Sportspills meny søndag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V64 Solänget:Kan ikke tape?
V65 Momarken:Avgjør på rå styrke?
Tippetips:Rosenborg haler innpå

langoddsen i dag finner vi blant annet Tippeligaen, Adeccoligaen, Oddsen-ligaen, norsk 3. divisjon, Allsvenskan, ATP Wimbledon og Tour de France 9. etappe.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
152.Sandnes Ulf - Start B 2.85
Rundens bunnoppgjør mellom to lag som sliter i kraftig motvind. Sandnes Ulf har bare en seier på de ti siste, men den kom til alt overmål mot RBK på Lerkendal. Har ikke vært i nærheten av å følge opp bragden i Trondheim, har tapt fire på rad og har 1-3-6 på de ti siste. Laget har til gode å vinne hjemme med 0-3-4: delt poeng med Molde (14.), Hønefoss (12.) og Haugesund (6.) – tapt for Aalesund (3.), Vålerenga (9.), Viking (5.) og Sogndal (7.). Nils Petter Andersen er skadet, mens Tommy Høiland betegnes som usikker. Tosaint Ricketts er på landslagsoppdrag og Bjørnar Holmvik soner karantene (tre gule).

Start har prestert like ille som sin tabellnabo på de ti siste; kun vunnet én kamp og har 1-3-6. Sørlendingene røk i tillegg ut av cupen torsdag etter 0-1 tapet hjemme mot Lillestrøm. På bortebane viser tallene 1-2-4: slått Odd (11.)– delt poeng med Sogndal (7.) og Rosenborg (2.) – tapt mot Haugesund (6.), Brann (4.), Lillestrøm (13.) og Sarpsborg (10.). Henrik Dahlum og Alain Delgado er ikke kampklare. Glenn Andersen er usikker. Espen Børulfsen (overtråkk) blir trolig klar.

Ingen av lagene har imponert i årets sesong; Sandnes Ulf har tapt sine tre siste med 2-13 i målforskjell - Start ikke har bedre enn 1-2-2 på de fem siste, men har i det minste vist ved flere anledninger at de kan spille jevnt med de beste. Sørlendingene får tipset som dagens langskudd.

Dagens avslag
Rosenborg - Lillestrøm H 1.27

RBK er blant formlagene i Tippeligaen, trønderne har ikke tapt siden det bittre nederlaget hjemme mot Sandnes Ulf i april, og har 5-3-0 på de åtte siste. Lillestrøm sliter i andre enden og har kun vunnet to av sine ti siste. RBK tar seg normalt av LSK på Lerkendal, men trønderne har hatt noen arbeidsuhell denne sesongen, som tapet mot nevnte Sandens Ulf. Til 1.27 tar vi ikke sjansen på at det ikke kommer ett nytt et mot LSK.

Dagens spill
170. Mjøndalen - Sandefjord

Adeccoligaen. Mjøndalen tapte hele 0-4 borte mot Ull/Kisa sist, og har dermed 1-0-4 på de fem siste. Så svært tafatte ut på UKI arena, og bruntrøyene lå under 0-3 allerede før ti minutter var spilt. Spilte cupkamp borte mot Molde senest på onsdag, og tross at de skapte noen sjanser på dødballer, kontrollerte hjemmelaget kampen og vant fortjent 2-0. Ligger på 11.plass med 5-1-8 og har bare tre poengs klarering til Strømmen på nedrykk. Står med 3-0-3 på hjemmebane: slått Kristiansund (2.), Vard (14.) og Follo (16.) – tapt for HamKam (7.), Bryne (5.) og Bodø/Glimt (1.). Lagkaptein Bjarne Ingebretsen, Jarle Belaska og Rhett Bernstein er skadet. Christian Gauseth (m) soner karantene.

Sandefjord vant fem på rad i mai, men klarte ikke å holde formen vedlike i juni med 1-2-1. Ligger på 3.plass, fem poeng bak serieleder Bodø/Glimt, og må begynne å vinne kamper igjen for å holde følge. Skuffet noe med 0-0 hjemme mot Stabæk sist, SF skapte klart flest sjanser i 1.omgang og kunne scoret både to og tre mål, men uttellingen uteble og resten av kampen var en sjansefattig affære. Er et av seriens bedre bortelag med 4-1-1: slått KIL (10.), Bryne (5.), Elverum (15.) og Fredrikstad (9.) –delt poeng med Strømmen (13.) – tapte mot Kristiansund (2.). Erik Lamøy (a) soner karantene.

Sandefjord vant fjorårets oppgjør hele 3-0, i en sesong hvor Mjøndalen kjempet om opprykk og var svært gode på hjemmebane med 11-2-2. I år har det gått langt tråere for bruntrøyene; kampen om opprykk er fjerne minner og det ser ut til å bli en kamp om å unngå nedrykk i stedet. Sandefjord har dabbet noe av etter en svært sterk periode, men de har vært gode på bortebane og skal ha det bedre laget.

170. Mjøndalen - Sandefjord 2.35 3.15 2.45

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.