Gå til sidens hovedinnhold

- Sånn er det i hver eneste kamp

Ole Gunnar Solskjær liker ikke utviklingen.

MOLDE - LILLESTRØM 1-2 :

AKER STADION (Nettavisen):

Det ble nok et tap for Molde i tirsdagens hjemmekamp mot Lillestrøm. De regjerende seriemesterne står nå med to strake tap – den dårligste rekken de har hatt under Manchester United-legenden.

LES OGSÅ: Kampreferat

Molde står nå med null poeng etter to kamper, mens rivalene Rosenborg står med seks poeng etter to runder.

- Vi håpet å få en bedre seriestart enn det vi har gjort. Det ble en veldig oppstykket kamp av forskjellige årsaker. Vi manglet tempo og rytme i pasningsspillet, og det så vi spesielt i førsteomgang, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Sånn er det i hver eneste kamp
Lillestrøm lyktes med sin taktikk om å tette igjen bak, og kontre på Molde-forsvaret. Nå frykter Solskjær at flere lag vil følge samme plan, noe som vil gjøre det vanskeligere for Molde å score mål.

- Sånn er det hver eneste kamp i Tippeligaen. Det er tøft, for alle har en strategi og en plan. Jeg synes vi dominerte kampen, og planen vår er å dominere. Nå har vi fått en ugunstig start, og vi har gitt oss selv en jobb å gjøre fremover. Vi skal brette opp ermene og ta utfordringen.

Baneforholdene var heller dårlige på Aker Stadion, som vanligvis kjennetegnes av å ha ligaens kanskje fineste gressmatte. Solen hadde kun sluppet til på den ene siden av banen, og det var særdeles lite gress på den andre siden. Det fikk Molde merke, mener Solskjær.

- Det er en annen type fotball når man kommer på gress i mars og april, en ellers. Forholdene blir annerledes. Det er en bane som suger energi, sier han.

- Gjorde det vi kunne
Selv om banemesteren jobbet knallhardt, ble ikke banen i god nok stand til at man kunne finne frem finspillet på Aker Stadion.

- Vi gjorde det vi kunne for å få banen klar. Jeg skal ikke begynne legge skylden på tapet på baneforholdene. Vi finner ikke tempoet i kampen, og tempo var noe vi ønsket. Det ble oppstykket av baneforholdene og laget vi spilte mot.

Lillestrøm fulgte matchplanen til punkt og prikke, og tettet godt igjen for et vanligvis så offensivt Molde-lag. På topp hadde Haglund plassert hurtigtoget Thorstein Helstad.

- Det er en kamp som passet oss bra fordi vi kunne ligge nede og kontre på dem. Vi har gode kontringsspillere i laget vårt, og i dag fikk vi brukt dem, sier Frode Kippe til Nettavisen.

Lillestrøm-kapteinen ble matchvinner for de gule. Han var særdeles godt fornøyd med de tre poengene. Midtstopperne jublet for hver eneste sjanse de avverget i tilleggstiden som var på hele åtte minutter.

- Det var godt å endelig få de tre poengene. Vi jobber knallhardt. Det er en stund siden jeg ble matchvinner, så det var ekstra godt å score i dag, avslutter Frode Kippe til Nettavisen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto