Sånn kan det faktisk gjøres

Foto: (Scanpix)

Arrogant. Briljant. Magisk. Har verden sett en bedre spiller enn Firemåls-Messi?

06.04.10 23:05

BARCELONA - ARSENAL 4-1 (6-3 sammenlagt):

Mål preger fotballkamper, og sånn sett kan alle med ekstremt tykke Arsenal-brilleglass velge å bruke energi på hvordan verden kunne ha sett ut om ikke Niklas Bendtner feilaktig var blitt avvinket for offside på vei alene igjennom etter 34 minutter – på stillingen 1-1 på Nou Camp.

Alle andre vil kun være opptatt av én ting etter tirsdagens fotballfyrverkeri i Barcelona, der altså hjemmelaget Barcelona avanserte til semifinale i Champions League på bekostning av nevnte Arsenal:

Den argentinske fotballmagikeren Lionel Messi (22).

Les også: Ingen kunst, Mourinho

Messi-Rooney 90-10
Det har vært diskutert den siste tiden om det er Messi eller Manchester Uniteds Wayne Rooney som er verdens beste fotballspiller akkurat nå.

Hadde man foretatt en rundspørring tirsdag kveld, hadde nok Messi vunnet 90-10.

Hva synes du? Si din mening nederst i saken!

For stort bedre enn Messi var da han satte punktum for Aresenals europeiske eventyr 2010, er det vanskelig å være.

Allerede etter fire minutter satte han Arsenal-keeper Almunia på den første store prøven, en duell Almunia vant. Sju minutter senere var Almunia utspilt da Messi prøvde igjen, men denne gangen snek ballen seg over.

Så ga danske Niklas Bendtner etter 18 minutter, totalt mot spillets gang, Arsenal ledelsen.

Arsenal-Wenger før kampen:
- Aldri sett et bedre lag

20 magiske minutter
Det fikk tydeligvis Messi til å innse at han ikke hadde mer ammunisjon å sløse med, for neste gang satt læret der det skulle, nemlig i nettmaskene bak Almunia.

21 minutter var spilt, avstanden til Arsenal-målet var rundt 20 meter og Messis tilslag like følsomt som klokkerent.

I løpet av de neste 20 minuttene skulle samme Messi, tilsynelatende lekende lett, fullføre et hat-trick så vakkert at Manuel Almunia nærmest bør føle seg beæret over å ha fått plukke ballene ut av nettet.

Aller vakrest var kanskje den arrogante 3-1-lobben som punkterte det hele fire minutter før pause.

Mellom beina
I andre omgang gjorde Arsenal et helhjertet forsøk på å komme tilbake, men reduseringen som kunne ha skapt ny nerve kom aldri. To ganger hadde gjestene avslutninger i stengene, men begge ganger ble det flagget for offside.

I stedet skulle Messi stige fram igjen, tre minutter før full tid, etter å ha vært vesentlig mindre synlig etter hvilen. Hans fjerde mål var ikke det vakreste, men kanskje det verste for Almunia å slippe inn.

Skuddet gikk nemlig mellom beina på en kapitulerende Arsenal-keeper.

- Messi kan gjøre hva han vil når han vil. Man må være veldig fokusert for å stoppe ham, og han er jo ikke den eneste på Barcelona, konstaterer en slagen Almunia etter matchen.

Dermed er Messi også toppscorer i årets Champions League med åtte fulltreffere. Totalt har han scoret utrolige 39 mål denne sesongen.

- Vi startet dårlig, men avsluttet spektakulært. jeg er veldig fornøyd, men det viktigste er at laget fortsetter å vinne, sier Messi til spansk TV.

Barcelona møter Jose Mourinhos Inter i semifinalen. Inter slo CSKA Moskva 2-0 sammenlagt i sin kvartfinale.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.