RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sår tvil om fotballavtalen

Sist oppdatert:
Avisene er i tvil om kjøpet av nettsendt fotball.

Både Aftenposten og Dagens Næringsliv skriver i dag at en usikker inntjening kommer til å prege flere deler av mediavtalen rundt norsk toppfotball.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund inngikk en avtale med en rekke tv-selskaper, avisbedrifter og energiselskapet Lyse verd 1,2 milliarder kroner. Finanskrisen har fått flere til å vurdere om de skal trekke seg fra den delen av avtalen som omfatter rettighetene på nettet. Aftenposten er en av dem.

Les også: Lover mer fotball til alle

Rettighetene til å sende kamper i sin helhet på nett deles mellom VG, Schibsted, inkludert Aftenposten, Polaris Media, inkludert Adresseavisen og TV2 og Nettavisen på den andre siden.

- Dette er avtaler som er inngått med forpliktelsene det innebærer fra begge sider. Det er ikke bare å stikke av, sier Fotballforbundets Knut Kristvang.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

DETTE ER TV-AVTALEN:

* Lørdagskampen i Tippeligaen sendes på NRK 1. Tidspunktet avklares senere.

* Lyse har retten til seks Tippeligakamper hver serierunde søndag. Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har her forbeholdt seg retten til å viderelisensiere hovedkampen søndag kl. 20.00. Denne retten har TV 2 kjøpt.

* Mandagskampen sendes, som nå, på TV 2 Zebra.

* Magasinet søndag vil fortsatt gå på TV 2.

* Både TV2 og Schibsted sitter på webrettighetene, live, høydepunkter og klipp for Tippeligaen og landslaget, Schibsted også cup og Adecco og Toppserien.

* Lyse har kjøpt rettighetene til ip-tv.

* NRK har rettighetene til cupen og Adeccoligaen (har forpliktet seg til å sende 30 Adeccoligakamper i løpet av sesongen).

* TV2 har rettighetene til landslaget og Toppserien.

* NRK sender kvalifiseringskampene til Tippeligaen.

* NRK har også fått radiorettighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere