*Nettavisen* Sport.

Sår tvil om fotballavtalen

Avisene er i tvil om kjøpet av nettsendt fotball.

29.10.08 09:26

Både Aftenposten og Dagens Næringsliv skriver i dag at en usikker inntjening kommer til å prege flere deler av mediavtalen rundt norsk toppfotball.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund inngikk en avtale med en rekke tv-selskaper, avisbedrifter og energiselskapet Lyse verd 1,2 milliarder kroner. Finanskrisen har fått flere til å vurdere om de skal trekke seg fra den delen av avtalen som omfatter rettighetene på nettet. Aftenposten er en av dem.

Les også: Lover mer fotball til alle

Rettighetene til å sende kamper i sin helhet på nett deles mellom VG, Schibsted, inkludert Aftenposten, Polaris Media, inkludert Adresseavisen og TV2 og Nettavisen på den andre siden.

- Dette er avtaler som er inngått med forpliktelsene det innebærer fra begge sider. Det er ikke bare å stikke av, sier Fotballforbundets Knut Kristvang.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

DETTE ER TV-AVTALEN:

* Lørdagskampen i Tippeligaen sendes på NRK 1. Tidspunktet avklares senere.

* Lyse har retten til seks Tippeligakamper hver serierunde søndag. Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har her forbeholdt seg retten til å viderelisensiere hovedkampen søndag kl. 20.00. Denne retten har TV 2 kjøpt.

* Mandagskampen sendes, som nå, på TV 2 Zebra.

* Magasinet søndag vil fortsatt gå på TV 2.

* Både TV2 og Schibsted sitter på webrettighetene, live, høydepunkter og klipp for Tippeligaen og landslaget, Schibsted også cup og Adecco og Toppserien.

* Lyse har kjøpt rettighetene til ip-tv.

* NRK har rettighetene til cupen og Adeccoligaen (har forpliktet seg til å sende 30 Adeccoligakamper i løpet av sesongen).

* TV2 har rettighetene til landslaget og Toppserien.

* NRK sender kvalifiseringskampene til Tippeligaen.

* NRK har også fått radiorettighetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.