RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EXIT: Dag-Eilev Fagermo og hans Odd slet mot Sarpsborg 08.
EXIT: Dag-Eilev Fagermo og hans Odd slet mot Sarpsborg 08. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Sarpsborg 08 herjet med Odd

Sist oppdatert:
Sarpsborg 08 lekte seg til tider med Odd, og tok seg enkelt videre til kvartfinalene i cupen.

SARPSBORG 08 - ODD 4-0:

Sarpsborg 08s imponerende sesong fortsetter, og onsdag tok laget seg videre i cupen etter å ha rundspilt Odd.

Odd-keeper Sondre Rossbach hadde en tung dag på jobben, og var sist på ballen på de to første Sarpsborg 08-målene.

- At det skjer to ganger skjer normalt ikke i løpet av en sesong, også får du to i dag. Det er selvfølgelig udyktighet og uflaks, kall det hva det vil, uansett er det svakt, sier Rossbach til NTB etter kampen.

- Vi reiser ikke hit for å tapte 0-4. Så det er selvfølgelig kjempeskuffende. Det er ikke noe mer å si om det. Nå er vi ute av cupen, og sånn er det bare, legger han til.

En som derimot kunne smile, var Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

- Jeg synes vi har god kontroll fra start av. Det er vi som får lov til å føre kampen og trøkker Odd bakover, og vi er ganske ballsikre og skaper mye selv om det ikke er veldig store sjanser, men vi trøkker på og får målene på rett tidspunkt. Det ble aldri noe spørsmål om at det var noe trussel å ikke gå videre for å si det sånn, sier Geir Bakke til NTB.

To kjappe

Sarpsborg 08 åpnet cup-kampen mot Odd best, men slet med å få satt ballen i mål de første 30 minuttene av kampen.

Etter 38 minutters spill, smalt det til slutt.

Matti Lund Nielsen fyrte av et skudd mot Odd-målet. Skuddet, som var fra omtrent 25 meters hold, gikk langs bakken før det traff stolpen, og spratt via ryggen til keeper Sondre Rossbach, og videre inn i mål.

Bare minutter senere, kom kampen andre mål.

Tobias Heintz fikk ballen ute på hjemmelagets venstrekant. Unggutten bestemte seg for å slå et godt innlegg foran Odd-målet, noe han lykkes godt med.

Selv om innlegget ikke endte hos en lagkamerat, snek ballen seg forbi alle spillerne i feltet, før den krøp inn i Odd-målet via en langstrakt Rossbach.

SCORET: Tobias Heintz økte Sarpsborg 08s ledelse til 2-0.

Pangstart

2-0 var tydeligvis ikke nok for Sarpsborg 08, for laget stormet i angrep etter pausen.

Etter et minutts spill av den andre omgangen, hadde Krepin Diatta økt ledelsen til 3-0. Supertalentet fosset oppover hjemmelagets høyreside, før han skjøt inn i banen. Foran Odd-målet, holdt han på å miste ballen, men beholdt kontrollen, og fikk trillet inn 3-0 til Sarpsborg 08.

Vondt ble til verre for Odd, og etter 52 minutters spill økte Anders Trondsen ledelsen til 4-0 etter friskt spill fra hjemmelagets side.

Trondsens scoring viste seg å bli kampens siste mål, og Sarpsborg 08 tok seg dermed enkelt videre til kvartfinalene i cupen.

Odd-exit

Tapet og cup-exiten kommer bare dager etter at Odd røk ut av Europa League-kvalifiseringen.

Over to oppgjør ble kroatiske Dinamo Zagreb for sterke for Dag-Eilev Fagermos menn.

Selv om Odd har slått Sogndal 2-1 siden Europa League-exiten, har sesongen vært tung for Odd. Laget har nå kun igjen kamper i Eliteserien, men ligger 13 poeng bak serieleder Rosenborg. Selv om avstanden opp til medaljeplass er «kun» seks poeng for Odd, har ikke sesongen gått som mange ventet for Odd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere