RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
0-1: Ole Jørgen Halvorsen jubler for sin scoring mot Vålerenga.
0-1: Ole Jørgen Halvorsen jubler for sin scoring mot Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Sarpsborg 08 spolerte Vålerengas innflyttingsfest

Sist oppdatert:
- Seriespillet til Vålerenga er en regelrett fiasko, sier Kjetil Rekdal, mens nedrykksspøkelset truer osloklubben.

VÅLERENGA - SARPSBORG 08 1-2:

Vålerenga inviterte til fest da klubbens nye hjemmebane på Valle i Oslo ble innviet med Eliteseriekamp mot Sarpsborg 08 søndag.

Arenaen var farget rød og blå av de 17.011 fremmøtte og sjelden har Vålerenga Kjerke hørtes bedre ut, men så var det dette med fotballen, da.

Sarpsborg 08 kom nemlig ikke til hovedstaden med planer om å gi bort tre poeng i innflyttingsgave til Ronny Deila og hans menn.

Ole Jørgen Halvorsen og Krepin Diatta sørget med sine scoringer for at det var de, for anledningen gulkledde gjestene, som kunne ta med seg alle poengene hjem til Sarpsborg.

Da hjalp det lite at Magnus Lekven pyntet på resultatet med et trøstemål på overtid.

LITE IMPONERT: Kjetil Rekdal.

Rekdal om VIFs sesong: - Fiasko

Resultatet betyr at Vålerenga nå kun ligger to poeng over kvalikplass når siste tredjedel av sesongen gjenstår. Tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener det ville vært tragisk hvis klubben skulle rykke ned nå.

-  Det må være tragisk å åpne ny stadion og rykke ned. Det er faktisk realistisk når du ser klasseforskjellen mellom Sarpsborg og Vålerenga i førsteomgangen, og de har tøffe kamper i de kommende ukene, sier Rekdal på Eurosport.

Den tidligere landslagsprofilen mener Vålerengas innsats i serien må være for en fiasko å regne. Bare en cupfinale kan nå redde sesongen, mener Rekdal. Klubben møter nettopp Sarspborg 08 på hjemmebane i semifinalen om ti dager.

- Du hører hvor skuffet publikum er. De har ikke levert til fest. Høydepunktet i sesongen blir cupfinale og at de har åpnet stadionen. Seriespillet er en regelrett fiasko, vil jeg påstå, når de har satset så stort som de gjorde før sesongen og ligger der de ligger etter 20 serierunder. Det blir ikke lett å være Ronny Deila og resten av støtteapparatet hvis de får lite poeng i de neste rundene, sier Rekdal.

Deila: - Lei meg

Vålerengas målscorer Magnus Lekven innrømmer at laget ikke spilte opp mot sitt beste i åpningen av den nye arenaen på Valle.

- Det er skuffende. Vi hadde gledet oss til åpning av ny stadion. Vi blir veldig giret, men vi fikk det ikke ut. Det var ikke helt vår dag i dag. Det er skuffende, sa Lekven til Eurosport etter kampen.

Vålerenga-trener Ronny Deila stemte i:

- Jeg er lei meg i dag, rett og slett. Skuffet. Veldig skuffet. Vi må også gi kreditt til Sarpsborg 08 som er et godt fotballag. Det er det ikke tvil om. De spiller med selvtillit, løpskraft og har individuelle ferdigheter som kan vinne kamper. Det er ikke tilfeldig at de er der i dag, men jeg forventet mer av oss. At vi skulle skape mer trøkk på motstanderens mål. Det fikk vi ikke til. Det gjør vondt. Jeg må innrømme det, sa Ronny Deila.

Drømmescoring

Det var gjestene fra Sarpsborg som spilte seg fram til kampens første målsjanse på Valle søndag. Ole Jørgen Halvorsen la ballen inn fra høyre og Patrick Mortensen fikk avslutte fra kort hold. Ballen gikk imidlertid i Robert Lundstrøm og ut over kortlinja.

Snaut midtveis i omgangen skulle Geir Bakkes menn få uttelling, og det var Ole Jørgen Halvorsen som skulle få æren av å sette inn det første eliteseriemålet på Vålerengas nye arena.

Det gjorde Sarpsborg 08-vingen på spektakulært vis.

Joackim Jørgensen la ballen inn i feltet, og Halvorsen dunket inn 0-1 på hel volley fra rundt 15 meter.

Fra vondt til verre gikk det for hjemmelaget da Samuel Kari Fridjonsson måtte forlate banen med skade noen minutter senere. Aron Dønnum erstattet islendingen.

SOLID: Krepin Diatta spilte en ny god match for Sarpsborg 08 søndag.

Diatta-show

37 minutter var spilt da Vålerenga spilte seg fram til sin første sjanse i kampen. Daniel Fredheim Holm skrudde inn et nydelig innlegg fra høyre, og Henrik Kjelsrud Johansen var nær ved å få pannebrasken på ballen.

Like før pause var Sarpsborg-stjernen Krepin Diatta nær ved å doble ledelsen for gjestene. Mortensen headet senegaleseren gjennom, men Adam Larsen Kwarasey var raskt nede og vartet opp med en god redning.

Etter en brukbar Vålerenga-sjanse etter dødball, vartet gjestene igjen opp med en stor sjanse før ti minutter var passert av den andre omgangen. Diatta la ballen ut til Joachim Thomassen, som ladet kanonen og banket ballen i stolpen fra 20 meter.

TUNG START I NYTT HJEM: Ronny Deila måtte se Vålerenga bli slått 2-1 på søndag.

En snau time var spilt da det endelig skulle lykkes for Krepin Diatta. Mortensen var igjen servitør da 18-åringen alene med Larsen Kwarasey, trillet ballen i stolpen og inn.

På overtid reduserte Magnus Lekven til 1-2 for Vålerenga med en nydelig volley.

Resultatet betyr at Sarpsborg 08 gjenerobrer andreplassen på tabellen og ligger bare seks poeng bak ledende Rosenborg.

For Vålerengas del kan høsten bli en kamp om å overleve. For øyeblikket ligger laget på 12. plass, med bare to poeng ned til Kristiansund på kvalikplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere