Gå til sidens hovedinnhold

Sarpsborg holder på medaljeplassen - Aalesund på kanten av stupet

Cupfinalisten vant uhyre viktig oppgjør.

SARPSBORG 08 - AALESUND 1-0:

Håpet om medalje i Eliteserien lever i beste velgående for Sarpsborg 08 etter søndagens viktige seier mot Aalesund.

Østfoldklubben holdt seg foran Strømsgodset på målforskjell etter som begge vant kampene sine i den nest siste serierunden.

Patrick Mortensen sørget for det med å score sarpingenes vinnermål tidlig i andre omgang.

Les også

Marcus Pedersen slukket Branns medaljehåp

AaFK-keeper Andreas Lie ga retur på et skudd fra Joachim Thomassen, rett ut til den danske spissen. Og etter to forsøk fikk Mortensen stanget ballen forbi Lie til 1-0.

- Jeg tror den går via et par bein der, sånn som jeg ser det. Så blir det en liten retur og så er det mål. Det er vanskelig å gjøre noe med, sa Lie til Eurosport etter kampslutt.

Burvokteren mener kampen for å unngå degradering til Obosligaen er omtrent som den vår før helgas runde.

- Det blir en jevn kamp helt inn (om å unngå direkte nedrykk). Vi får håpe vi kan trekke det lengste strået, tilføyde Lie.

Utvisning

Etter baklengsmålet pådro midtstopper Kaj Ramsteijn seg to gule kort for ulike fellinger av Sarpsborg-talentet Krepin Diatta.

Det andre kortet ble vist til nederlenderen etter en duell der drakta til Diatta ble revet i stykker.

- Han hadde syv gule kort og fikk to her. Nå kan han takke farvel til den siste runden, som blir veldig viktig for Aalesund, bemerket Bengt Eriksen i Eurosports studiosending.

Utvisningen forverret ikke bare Aalesunds situasjon i Sarpsborg. Ramsteijn mister den siste seriekampen hjemme mot Strømsgodset.

Historien kunne utviklet seg annerledes. Det tok bare et lite minutt før Aalesund spilte seg til den første store sjansen.

Thanasis Papazoglou fikk god tid til å skyte innenfor 16-meteren til Sarpsborg, men den greske spissens forsøk seilte over tverrliggeren.

Selv om åpningen var god, sett med sunnmøringenes øyne, kom kampen mer og mer inn i Sarpsborgs spor utover i førsteomgangen.

Usedvanlig thriller

Tendensen ble enda tydligere etter sidebyttet. Etter baklengsmålet måtte keeper Lie i aksjon flere ganger for å stanse Mortensen og hjemmelaget.

Framover hadde AaFK lite å by på. Dermed er én scoring alt som skiller Trond Fredriksens lag og Sogndal fra nedrykk for siste runde.

Begge de to vestlandsklubbene har 29 poeng og 13 minus i målforskjellen. Aalesund har en ørliten fordel i og med at de har ett mål mer i riktig ende av banen.

Laget som ender høyest av de to på tabellen møter Ranheim til en avgjørende duell om den siste plassen i Eliteserien 2018.

Les også

Ranheim senket Mjøndalen og er klare for playoff til Eliteserien

Kommentarer til denne saken