RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble ikke skremt av RBK: - De må ta seg sammen

DRØMMESTART: Sarpsborg 08s trener Geir Bakke fikk de tre poengene han ville ha mot RBK. Han mener trønderne må heve seg flere hakk om de skal forsvare seriegullet fra i fjor.
DRØMMESTART: Sarpsborg 08s trener Geir Bakke fikk de tre poengene han ville ha mot RBK. Han mener trønderne må heve seg flere hakk om de skal forsvare seriegullet fra i fjor. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Rosenborg tapte bare fem kamper forrige sesong. Søndag tapte de regjerende mesterne fortjent serieåpningen mot Sarpsborg 08.

SARPSBORG 08 - ROSENBORG 1-0:

SARPSBORG (Nettavisen): Sarpsborg 08 vant til slutt 1-0 etter en scoring av Kristoffer Zachariassen i andre omgang.

- Det er ikke hverdagskost, men det er utrolig deilig, sier Zachariassen til Nettavisen etter kampen.

Sarpsborg-trener Geir Bakke har gjort en enorm jobb med å løfte Sarpsborg mot toppen av norsk fotball. Søndag kveld tok han en av sine aller største triumfer.

- Det er veldig godt å komme godt i gang. Det er alltid litt kiling i magen før seriestart, sier han til Nettavisen.

- Må ta seg sammen

Han var meget fornøyd med hvordan laget hans kriget til seg seieren, og det var en stolt mann som snakket med Nettavisen etter kampslutt.

- Vi slipper nesten ikke Rosenborg til det hele tatt. Det er ikke noen glitrende fotballkamp fra noen av lagene, men vi kriger oss gjennom kampen og solide defensivt. I annen omgang får vi det målet vi skal, closer kampen veldig bra og vinner fortjent, sier han.

- Det er mange som mener at dere slår de soleklare gullfavorittene i dag?

- Da må Rosenborg ta seg sammen. Da må de prestere bedre enn i dag, konstaterer Bakke.

Etter en slik triumf kommer naturlig nok spørsmålene om veien videre. Bakke orker imidlertid ikke å snakke om verken medalje eller topp fem.

- Vi er i mars, og det er spilt én serierunde. Vi ser ikke så veldig langt frem i tid, og det er styrken vår. Nå er det Lillestrøm neste, avslutter han.

Da dommer Svein Oddvar Moen blåste av gikk Sarpsborg 08 av banen til stående applaus fra de drøyt 5000 som møtte opp i snøværet.

Zachariassen trekker frem det kollektive som årsaken til at de dro i land seieren.

- Det er en slitekamp. Vi blir løpende en del uten ball, men vi jobber og sliter for hverandre. Vi er solide i det defensivt, og slipper til svært få sjanser. Det føltes som vi ville det litt mer, og da er vi et så godt kollektiv at vi skaper nok til å vinne, konstaterer han.

TØFF START: Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen fikk ingen drømmeåpning på Eliteserien 2018.

- Ekkelt med oransje ball

Baneforholdene har vært en stor snakkis i Eliteseriens første runde, og også i Sarpsborg lå det snø både på banen og i lufta underveis i kampen.

- Det var litt glatt, og litt ekkelt med oransje ball og snø i fjeset. Men det er likt for begge lag, og det gikk egentlig ganske greit, sier matchvinneren.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er skuffet etter å ha tapt seriepremieren.

- Det er alltid kjedelig. I perioder gjør vi det bra på forferdelig vanskelig føre, og jeg synes vi er i bra rute. Vi får med oss null poeng, og det er alltid surt, men vi kommer, sier Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.

Rosenborg skapte få sjanser, og det må den glatte kunstgressmatta ta mye av skylden for, mener Ingebrigtsen.

Kritisk RBK-Kåre

Det snødde nemlig lenge både før og under kampen, noe som førte til uvanlige spilleforhold i Sarpsborg.

- Det er fryktelig vanskelig. Ballen ruller ikke, den sklir bare oppe på underlaget. Den beveger seg unormalt, og det er fryktelig vanskelig å spille sånn fotball vi ønsker å spille. Vi håper på mildere vær og at det blir fine gressbaner. Det er i hvert fall det når vi kommer tilbake til Lerkendal, sier RBK-sjefen.

- Fotballen skal ikke spilles på noe slikt. Det er klisterføre, legger han til.

HER FALLER AVGJØRELSEN: Sarpsborg 08s Kristoffer Zachariassen (t.v.) scorer seiersmålet mot RBK.

Hjemmelaget Sarpsborg 08 gikk rett i strupen på Roseborg fra start, og var nære på både en og to ganger i løpet av de første tre minuttene. Først var det Patrick Mortensen som headet like utenfor, før den nye stopperen Joonas Tamm var nære på like etter.

Bortelaget kom seg imidlertid etter det lille åpningssjokket, og tok over utover i omgangen. Trønderne trillet mye ball, men slet med å komme til de helt store sjansene foran Sarpsborg og Aslak Falchs mål. Og til tross for en periode med RBK-dominans, var det Sarpsborg 08 som skulle stå igjen med de største sjansene når lagene gikk til pause.

For i det klokka rundet 44 minutter fikk Zahariassen ballen inne i 16-meteren og dunket til på volley. Til hjemmepublikummets store skuffelse gikk ballen i via en Rosenborg-spiller, i tverrliggeren og over. På den påfølgende corneren var Mortensen nok en gang nære på i boksen, men Rosenborg slapp med skrekken.

I metallet skulle det klirre også i den andre omgangen. Et kvarter ut i andre omgang havnet et innlegg fra Pål André Helland på hodet til Jacob Rasmussen som stanget ballen i stolpen og utenfor. Kun minutter senere var bortelaget farlig frempå nok en gang. Nok en gang var Helland presis, og på bakerste stolpe headet Samuel Adegbenro ballen like utenfor.

Men det var Sarpsborg 08 som skulle score kampens eneste mål.

I det 69. minutt kom Thomassen seg løs på Sarpsborgs venstre side. Innlegget havnet på hodet til Patrick Mortensen som headet ballen mot mål. Andre Hansen ble nødt til å gi retur, og der var Kristoffer Zachariassen våken og stupte ballen i mål.

Det sikret en svært sterk seier for Sarpsborg 08 i serieåpningen.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere