ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Cupfinalen mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08 på søndag var en affære som ble preget av kanarifuglenes tidlige 1-0-scoring, der en Simen Kind Mikalsen i klar offside-posisjon satte inn målet etter et drøyt minutt.

Etter Lillestrøms 3-2-seier raste Sarpsborgs landslagsstopper Sigurd Rosted mot dommerteamet ledet av Ola Hobber Nilsen, og mente at det trioen holdt på med i åpningsminuttene holdt «utrolig lavt nivå».

LES SAKEN: Rosted raser mot dommeren etter cupfinalen

Da er det ikke til å unngå at spørsmålet om videodømming bør innføres i norsk fotball dukker opp. I italiensk Serie A er det allerede fra denne sesongen av innført videohjelpemidler for dommerne, mens det i spansk La Liga innføres fra og med neste sesong.

- Dommerne bør ha muligheten

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke mener at norsk fotball bør få til det samme.

- Jeg skal ikke være noen fanebærer for det ene eller det andre, for da virker det som om jeg skal blåse det opp rett etter denne episoden, sier Bakke til Nettavisen etter at hans lag har mottatt den nokså bitre sølvmedaljen i cupen.

- Men om man har det verktøyet på eliteseriearenaer og i kamper som det her, så tror jeg vel at det i slike tvilstilfeller hadde vært godt for dommerne å puste litt med magen noen ganger og få lov til å se situasjonen en gang til. Kanskje det er framtida, vurderer Sarpsborg-treneren.

Han har vanskelig for å komme på noen gode grunner til å la være å innføre videodømming.

- I hvert fall når det står så mye på spill som her. Det tror jeg alle lag og spillere, og alle som liker fotball, synes ville vært ålreit. Man kan ikke si at det blir spennende og gøy med dommerfeil, det tror jeg ikke er noe trivelig.

- NFF får finne ut av det

På pressekonferansen etter kampen var Lillestrøm-trener Arne Erlandsen fortsatt ikke klar over at lagets første mål var av den omdiskuterte sorten.

- Det får jeg ikke gjort noe med, heldigvis, svarte Erlandsen da Nettavisen fortalte han at Kind Mikalsen sto i offside.

- Bør vi innføre videodømming i kamper som dette?

- Da hadde vi fått straffe på slutten, er LSK-trenerens korte kommentar, og tenkte på situasjonen i sluttminuttene da Ifeanyi Mathew ble hindret av Joachim Thomassen på vei mot mål.

Hva merner du?

Når Erlandsen etter kampen ser scoringen på nytt sammen med journalistene, påpeker han at det er vanskelig for dommertrioen å se hvem Sarpsborg-forsvarets klarering egentlig treffer. For hadde ballen kommet direkte fra en motspiller, ville Kind Mikalsen naturligvis aldri ha vært i offside.

Målscoreren selv er ordknapp i sin vurdering av videodømming.

Nei, jeg har vel egentlig ikke noe forhold til det. De får finne ut av det i NFF, sier Kind Mikalsen til Nettavisen.

- Grusomt, nesten marerittaktig

Etter kampen forteller Sarpsborg-trener Geir Bakke til Nettavisen at starten på kampen var akkurat det marerittet han for all del hadde håpet å unngå.

- Det er grusomt, nesten marerittaktig, å slippe inn et mål etter halvannet minutt, sier han.

- Du våkner ganske svett om natta hvis det er den siste drømmen du har før cupfinalen. Nå hadde ikke jeg det, men om jeg hadde hatt det, hadde jeg tenkt at det enda var godt at det bare var en drøm. Og så skjedde det i virkeligheten. Det er litt leit, sier en meget fattet Bakke etter nederlaget.

- Tar det på vår kappe

Han understreker at det var Sarpsborg svake prestasjon som satte dommertrioen i en vanskelig situasjon i åpningsminuttene, og at «dommerne var bedre enn det vi var» det første kvarteret av kampen. Likevel skulle han selvsagt gjerne sett at den første scoringen korrekt ble annullert for offside.

- Mål preger kamper. Hadde de (dommerne) gjort jobben sin og sett den offsiden, kan det hende vi hadde fått ristet av oss den inngangen som gjorde at vi ble preget. For den kalddusjen der er jo vond, sier den sympatiske 48-åringen.

- Det massive røret og livet når motstanderen scorer etter halvannet minutt gir et ubehag som ethvert normalt menneske kjenner på kroppen. Men vi får ta det litt på vår kappe.

Har du sett denne?